Vies worden mag

Kinderen vinden het meestal erg leuk om vies te worden. Dit is niet alleen leuk, maar ook nog erg goed voor hun ontwikkeling. Door volop te onderzoeken en te experimenteren leren ze heel veel. Daarnaast worden kinderen rustig en ontspannen door actief bezig te zijn en dingen te ontdekken. Daarom heeft Kiind een lijst gemaakt van tal van activiteiten waarbij kinderen heerlijk vies kunnen worden en volop kunnen kliederen. Hieronder volgen een paar voorbeelden van deze leuke, leerzame en kliederige activiteiten;

Zand, water,modder…Elk kind vind het heerlijk om lekker te kliederen met water en zand. En om hier ook nog modder van te maken, is natuurlijk helemaal leuk!

Regen… Vaak hoor je ouders zeggen dat hun kind met regen niet naar buiten mag. Maar waarom eigenlijk niet? De meeste kinderen vinden het helemaal niet erg om nat te worden. Sterker nog; ze vinden het vaak juist erg leuk om in de regen buiten te spelen. Heerlijk stampen in de plassen is dan vaak favoriet.

Scheerschuimschilderij…Scheerschuim voelt zacht aan en kinderen vinden het vaak fijn om mee te spelen. Met een gladde ondergrond ( bijvoorbeeld een spiegel) en een spuitbus scheerschuim kunnen kinderen zich heerlijk uitleven.

Zandschattenspel…Verstop voorwerpen in het zand. Dit kan van alles zijn; kopjes, oude knopen, mooie stenen, speelgoedgeld, sieraden enz. Laat de kinderen vervolgens de schatten zoeken zoals archeologen dat dat doen; heel voorzichtig met behulp van schepjes, borsteltjes en lepeltjes. Kinderen zullen zich op deze manier echte schatgravers voelen.

Bad vol schuim…Badschuim mogen de kinderen meestal niet zelf in bad doen, omdat ze er dan veel te veel in doen. Laat ze juist daarom het wel eens een keertje zelf doen. Gevolg; een bad met veel te veel schuim, en waarschijnlijk een natte badkamer…maar wel kinderen die ontzettend veel plezier hebben!

Raamverf…Laat kinderen eens met raamverf tekeningen op het raam maken. Dat is weer eens iets heel anders dan op papier tekenen.

Al deze activiteiten geven een hoop geklieder en waarschijnlijk heb je na zo’n activiteit weer een volle wasmachine. Maar één ding is zeker; kinderen zullen deze activiteiten heel erg leuk vinden!

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

Polarn O. Pyret: ideale kinderkleding

“Vroeger” hadden mijn broertje en ik ‘speelkleren’ en ‘nette kleren’. We mochten van onze ouders …