Liesl en Po

Liesl is al maanden geleden door haar stiefmoeder Augusta naar de zolder verbannen. Haar vader was ziek is en uiteindelijk overleden. Van Augusta mag ze niet van de zolder afkomen. Drie dagen na het overlijden van Liesls vader verschijnt opeens Po op de zolder. Po is een geest en heeft Bundeltje bij zich, zijn huisdier, een spookdiertje. Liesl heeft met haar tekeningen de aandacht van Po getrokken en hij is nieuwsgierig naar haar. Liesl vraagt hem of hij ervoor kan zorgen dat ze nog afscheid van haar vader kan nemen. Dat wil hij proberen, en in ruil daarvoor wil hij een tekening van Liesl. Dezelfde nacht dat Po Liesl bezoekt moet de leerjongen Will van zijn baas een belangrijk magisch kistje wegbrengen. Per ongeluk raakt dit kistje verwisseld met het kistje met de as van Liesls vader. Deze verwisseling is het begin van een spannend avontuur …

Zo begint Liesl en Po, een sprookjesachtig verhaal voor wat oudere kinderen. Een boek dat spannend is en vol raadsels. Een boek over toeval en over magie. Een boek waarin het woord ‘onuitsprekelijk’ een rol speelt. Een boek over vriendschap. Een boek dat zich in meer werelden afspeelt dan onze wereld. Er gebeurt veel in Liesl en Po. Het boek laat zich moeilijk samenvatten in een paar woorden. Ik heb het met veel plezier gelezen en vind het echt een bijzonder boek. Ik hou wel van verhalen die mystiek zijn, waarin dingen gebeuren die je niet kunt verklaren. Dingen die objectief gezien niet kunnen, maar in boeken zoals deze zo zijn beschreven, dat ze heel geloofwaardig zijn.

Liesl en Po is geschreven voor oudere kinderen in de middelbare schoolleeftijd, evenals de andere boeken die Lauren Oliver heeft geschreven. De Engelstalige site over het boek zullen zij ook ongetwijfeld waarderen. Ik vind het boek ook echt nog te ingewikkeld voor mijn oudste dochter van 10 jaar, maar ik weet bijna zeker dat zij er over een jaar of 2 of 3 er ook van zal genieten!

PS. de erg mooie omslag geeft de sfeer van het boek goed weer.

Liesl en Po Lauren Oliver
Jeugdroman, gebonden, 192 paginas, The House of Books
Bestel dit boek hier>>


Share

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

De Wolventemmer, Opgejaagd – jeugdboek Barbara Jurgens

Als wolventemmer is het Runa’s taak om de bedreigde wolven uit Italië naar een veilige …

Share
Share