Sneak Preview van hoe de Snoopy-film er uit gaat zien [verslag]

snoopy-peanuts-film-tuschinski-preview-copyright-trotse-moeders-2Maandagochtend vroeg met trein en tram naar Amsterdam, al een avontuur op zich met een tweeling 😉 Maar het mooiste moest nog komen: ontbijt in Tuschinski en daarna een voorproefje van de animatiefilm Snoopy en Charlie Brown: De Peanuts Film die in december in première zal gaan!

senseo-koffie-trotse-vaders-2Als echte Snoopy-fan ben ik zeer benieuwd. Als kind las ik de strips, had ik een Snoopy-agenda en allerlei andere dingen waar Snoopy op stond. Ik heb nog steeds een Snoopy-koffiebeker uit mijn studententijd, die is gelukkig nog steeds niet gesneuveld en ik ben er erg voorzichtig mee.

En dan nu een animatiefilm over deze bijzondere Beagle en zijn vriendjes, gecreëerd door Charles M. Schultz. Er zijn wel tekenfilms, maar dit belooft toch wel een heel ander niveau van bioscoopervaring te worden. Maar eerst ontbijt!

snoopy-peanuts-film-tuschinski-preview-copyright-trotse-moeders-1Voordat we de zaal in gaan, moeten we allemaal onze mobiele telefoons inleveren. Er mogen géén foto’s op opnames gemaakt worden, wat we te zien krijgen is “for our eyes only”. Nou, dat vindt de tweeling wel spannend, zo’n geheime bijeenkomst 😉

De ochtend werd gepresenteerd door Sipke Jan Bousema, die Steve Martino, de regisseur van de Snoopy animatiefilm aankondigde. Steve Martino heeft ook de film Robots geregisseerd waar Sipke Jan zijn eerste rol als stem-acteur had: hij was de stem van “Trash-can”…. En nu is hij al drie jaar bezig om een film over Snoopy en de Peanuts te maken die recht doet aan de nalatenschap van Charles M. Schultz.

snoopy-peanuts-film-tuschinski-preview-copyright-trotse-moeders-3Om dat te kunnen, werkt hij nauw samen met familieleden van de bedenker van De Peanuts: Craig en Brian Schulz; zoon en kleinzoon van Charles M. Schultz en heeft hij zo veel mogelijk schetsen en tekeningen bekeken die Charles M. Schultz maakte. Hij kwam er achter dat deze niet zomaar om te zetten waren in computeranimaties en liet zien welk proces er nodig was om de sfeer en uitstraling van de originele Snoopy te behouden. Indrukwekkend!

Wanneer je naar een film gaat, realiseer je je vaak niet hoeveel werk er achter zit. De manier waarop Steve Martino en zijn team bezig zijn om van Snoopy en Charlie Brown een film te maken die in mijn ogen perfect is, tot in alle details klopt, is echt iets om stil van te worden. Ik vind het een verrijking dat ik dit kijkje achter de schermen  mocht nemen.

snoopy-peanuts-film-tuschinski-preview-copyright-trotse-moeders-5

We hebben grote delen van de komende film gezien, waar we uiteraard nog niets over mogen vertellen (de tweeling neemt dit héél letterlijk, ze willen niet eens vertellen wat ze als ontbijt kregen, want alles was “top-geheim”). Wat ik wel mag verklappen is dat ik niet kan wachten tot deze film in december in de Nederlandse bioscopen gaat draaien. Hij is zo herkenbaar, zo ècht Snoopy, met alle humor die daar bij hoort, dat ik zeker weet dat alle fans van vroeger, maar ook alle kinderen van nu, enorm zullen genieten van Snoopy en Charlie Brown: De Peanuts Film.

Wil je een voorproefje? Klik dan hier voor de trailer >>>>

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 16 jaar.

Check Also

Jippie No More! op het Cinekid Festival en vanaf 13 december in de bioscoop.

Iedere herfstvakantie vindt Cinekid Festival plaats: het grootste kinderfilm- en mediafestival ter wereld. De nieuwste …

Share
Share