Waar kom ik vandaan?

Waar kom ik vandaan?Waar kom ik vandaan? laat jonge kinderen zien hoe een nieuw leven ontstaat vanaf het moment van de bevruchting tot de geboorte van een baby. Stap voor stap worden we door elke fase geleid, met vriendelijke illustraties en eenvoudige teksten, die kinderen uitnodigen om over dit onderwerp van gedachten te wisselen. Een heerlijk boek om met jonge kinderen te lezen.

Recensie
Elke ouder krijgt op een gegeven moment de vraag:”Waar kom ik vandaan?” Met behulp van dit boek, kun je op een leuke en duidelijke manier uitleggen hoe het allemaal gaat. De teksten zijn voor jonge kinderen duidelijk te begrijpen en de tekeningen geven de teksten nog eens extra kracht. Alles wordt duidelijk uitgebeeld. Waar kom ik vandaan? is voor jonge kinderen. Maar vanaf welke leeftijd? Niet alles in het boek vind ik al geschikt voor een kind van 4 jaar. Want moet een kind van 4 of 5 jaar al weten hoe het zaadje bij de moeder naar binnen komt? Of dat een baby uit de baarmoeder geduwd wordt? Ik zelf denk het niet. Dit gedeelte heb ik dan ook maar wat aangepast tijdens het lezen. Dingen zoals “Wat is en cel?”, “Hoe ontstaan tweelingen?” en “Hoe komt de baby uit de buik?’, worden allemaal behandeld in Waar kom ik vandaan?. Het is dus een compleet boek van begin tot eind.

Zelf vind  vind ik de tekeningen van hoe een baby in de buik eruit ziet en daar groeit erg leuk. Dan hebben de kinderen gelijk een beeld erbij hoe het er ongeveer eruit ziet. Mijn zoon van 4 jaar, vond het een leuk en interessant boek. Verrassend was dat hij nog begon over de bevalling van zijn 2 jaar jongere zusje. Dat ik toen een dikke buik had en naar het ziekenhuis moest. En dat hij toen de volgende dag met papa mee mocht naar het ziekenhuis om zijn nieuwe zusje en mij weer op te halen.

Waar kom ik vandaan? is een heel leuk en interessant boek. Erg leuk om samen met je kind te lezen en te bekijken. Afhankelijk van de leeftijd van je kind, is het misschien wel verstandig om sommige dingen weg te laten en/of anders te bewoorden. Ik denk dat dit boek naarmate mijn kinderen ouder worden, steeds interessanter gaat worden voor hun.

Waar kom ik vandaan? – Mick Manning en Brita Granströms
Prentenboek / leerboek, hardcover, 32 pagina’s, Biblion
Koop hier bij Bol.com >>>

Share

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

Ben jij ook op mij?

Wat is seks eigenlijk? Waarin verschillen jongens en meisjes van elkaar, en waarom? Hoe verandert …

Share
Share