Kleine Muis eet de maan

kleine-muis-maan-coverHet was even wachten, maar nu is er dan eindelijk een vervolg op het succesvolle verhaal Kleine Muis zoekt een huis (Prentenboek van het Jaar 2008).
Op een ochtend valt er een stukje maan uit de lucht, precies voor het holletje van Kleine Muis. Het ziet er zo lekker uit dat ze er wel een hapje van móét nemen. En nog één… En voor ze het weet is het stukje maan verdwenen. O nee! Nu kan de maan nooit meer heel en rond worden. Gelukkig zijn de vrienden van Kleine Muis er om haar te helpen.

IMG_2982Recensie
Briljante opvolger van ‘Kleine muis zoekt een huis’. Het concept is hetzelfde maar toch ook weer een beetje anders. Precies goed als je het mij vraagt. Wederom doorkijk vensters maar ook platen die half aflopen op de volgende pagina en stukjes van een nieuwe plaat laten zien.

Ik houd erg van deze stijl van tekenen en schrijven en dit boek is zo mooi vormgegeven dat ik hem graag uit de kast pak als ik een boek mag kiezen om voor te lezen. FullSizeRenderDe kinderen zijn ook wederom gefascineerd door het grappige verhaal van muis die dit keer denkt dat ze van de maan heeft gegeten en dat die daarom nooit meer mooi rond kan worden. Het verhaal is grappig en eenvoudig maar voor mijn zoon van vijf minstens nog zo leuk als voor mijn dochter van twee.

Dit zijn van die boeken in de categorie van ´De kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft´ die iedereen eigenlijk in zijn kast moet hebben staan en die keer op keer leuk zijn om te lezen.IMG_2983

Muis wordt zo blij van de maan en op een dag wordt ze wakker en denkt ze dat een stuk van de maan op de grond ligt, niet wetende dat het een banaan is. Muis ruikt er aan en de maan ruikt zo lekker dat ze zich niet in kan houden en een hapje neemt. Als ze vervolgens de halve banaan op heeft, schrikt ze ineens en denkt ze dat ze van de maan heeft gegeten en dat die vervolgens nooit meer rond kan worden. Samen met haar bekende vrienden komt ze er achter dat dat niet waar is!

Een must have en dan natuurlijk het liefst gecombineerd met ´Kleine muis zoekt een huis´ als je die nog niet hebt!

Kleine Muis eet de maan – Petr Horacek
Bekijk op bol.comHardcover, 32 pagina’s, uitgeverij Gottmer
Bestel dit boek hier >>>>

Screenshot 2015-03-25 at 21.58.06

About Lara Bellis

lbellis@xs4all.nl'
Mijn naam is Lara Bellis en ik ben 31 jaar. Ik woon samen met mijn man en onze kinderen Arthur (5) en Felien (2) in Amersfoort. Naast Trotse Moeder ben ik muziektherapeut en als zelfstandige breng ik muziektherapie aan huis bij volwassenen met een verstandelijke beperking en ook aan kinderen met autisme.

Check Also

De brief voor de koning – klassieker van Tonke Dragt

Een jonge held. Een belangrijke opdracht. Een ongelooflijk avontuur. Tiuri verbreekt de regels, die bepalen …