De Organizing Agenda 2018 [recensie]

Structuur, overzicht en inspiratie, dat is wat je zoekt in een agenda. Organiseer moeiteloos je (werk-) afspraken, taken, geldzaken en huishouden. Nieuw is de horizontale weekindeling over twee pagina’s, met lekker veel schrijfruimte. De Organizing Agenda bevat o.a. een bucketlist (nieuw!), speciale pagina ’tijd voor een onder’ (nieuw!), invulpagina’s voor o.a. opruimklussen, (uit)geleende spullen, wachtwoorden en budget, uitgebreid huishoud- en klussenschema, korting op mooie producten en diensten.

Het is weer zover, de agenda tijd is weer begonnen. Helaas zijn er zijn tegenwoordig zoveel agenda’s te koop dat het bijna onmogelijk lijkt om een goede te vinden. Iedere winkel heeft zijn eigen voorkeuren liggen en ook op internet is er heel erg veel te vinden. Blijkbaar mis ik al tien jaar lang keer op keer deze agenda, want op de achterkant lees ik dat hij al die jaren al wordt gemaakt door Zamarra Kok. Ik wou dat ik het eerder had ontdekt!

Elke agenda begint met een persoonlijk memorandum (ook deze), maar wat ik nog nooit ben tegengekomen is een lijstje met daarop de mogelijkheid om de gegevens van je kinderen te noteren; waar ze op school/het kinderdagverblijf zitten, met telefoonnummer, wie je moet bellen als ze ziek zijn en informatie van de naschoolse opvang met telefoonnummer. Er is plek voor vier kinderen. Daarnaast kun je de gegevens opschrijven van twee oppassers.

Op de pagina’s erna vindt je adressen, een lijst met schoolvakanties, de kalender van 2018 en een jaarplanner. Wat ik zelf leuke aanvullingen vind op andere agenda’s zijn:

De vakantieplanner en de kerstplanner (die je tweemaal kunt gebruiken als je de agenda op tijd koopt);

Daarnaast nog een cadeauplanner, de wie-heeft-wat-planner voor al je uitgeleende spullen, twee pagina’s om je wachtwoorden bij te houden, een planner om meer tijd te maken voor een ander, een heuse bucketlist (ik ben groot voorstander) en als laatste twee pagina’s om je opruimklussen van het jaar bij te houden.

Elke maand begint met een taakplanner, waarin je je taken (in stappen) en de tijd kunt bijhouden en een budgetplanner, waarin je het budget voor boodschappen, kleding, vervoer, vrije tijd en diversen kunt bijhouden. Met daarnaast een kolom voor bedragen die je moet reserveren.

Daarna volgt de agenda van die maand. Je kunt eventueel elke dag je uren, de onkosten en je kilometers bijhouden. Daarnaast vind je onderaan de linker pagina een boodschappenlijstje en kun je invullen wat je de hele week gaat eten. Rechts onderaan kun je notities opschrijven.

De maanden lopen op deze manier achter elkaar door tot het einde van het jaar. In de agenda vind je niet alleen de standaard feestdagen (van Nederland en België), maar ook speciale dagen zoals:

 • Lelijke truiendag;
 • Internationale knuffeldag;
 • Doe vriendelijke dag;
 • Nationale vriendinnendag;
 • Nationale loslaatdag;
 • Nationale Niet Winkeldag.

Aan het einde van het jaar staan de data van de schoolvakanties van 2019 en de kalender van 2019. Gevolgd door een onderhoudplanpagina waarop je kunt noteren wanneer je verschillende huishoudelijke klussen ‘moet’ laten uitvoeren, informatie over brand, een huishoudschema en extra (incendentele) klussen. Daarnaast nog wat informatie dat je van pas kan komen, kortingsbonnen en notitities.

Als laatste vindt je vier pagina’s stickers die je in je agenda kunt gebruiken om bepaalde afspraken duidelijker te maken, zoals:

 • Verjaardagen
 • Ouderavonden
 • Schoolreisjes
 • Feestdagen
 • Tandartsafspraken

Als laatste, maar niet onbelangrijk: de spiraal gebonden agenda bevat een handig leeslint. Wil je hem uitgebreid zien? Kijk dan naar het YouTube filmpje hieronder.

Recensie:

Al met al kan ik zeggen dat ik dit een prachtige, kleurrijke maar vooral handige agenda vind. Toch heb ik als kritische noot dat er heel erg weinig ruimte is om je afspraken te noteren. Wat mij betreft had de regel met daarin uren, onkosten en kilometers weggelaten mogen worden. Voor mijzelf is het als werk- en huishoudagenda ideaal, aangezien mijn werkdagen vaak maar uit één of twee opdrachten bestaan. De afspraken buiten het werk om passen hier niet bij in, helaas. Ik ga hem zeker in gebruik nemen.

Je kunt deze agenda hier kopen >>>>

https://www.youtube.com/watch?v=AISyNzQlUUw

Share

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Kleur in met Jill

Jill, een begrip bij jonge meiden. Zo ook bij mijn dochter. Van ‘gewone’ kleurboeken wil …

Share
Share