Wie schept poep van olifanten?

Poetsen leeuwen hun eigen tanden? In dit boek vind je het antwoord! De serie waanzinnig werk laat je kennismaken met opvallende, boeiende beroepen. In dit boek lees je over dierenverzorgers, trainers, dierenartsen, hoveniers en andere medewerkers in een dierentuin. Ontdek hoe het is om in een dierentuin te werken!

Recensie:
Wie schept poep van olifanten is een duidelijk en overzichtelijk boek. Het is opgedeeld in kleine hoofdstukken. De tekst is kort, maar wel erg duidelijk. Soms staan er vertgedrukte woorden in. Deze woorden kun je achterin het boek weer opzoeken waar de betekenis wordt uitgelegd. Er staan mooie foto’s in van verschillende dieren, zoals pandaberen, giraffen, beer, hovenier enz.

De bladzijdes zijn mooi ingedeeld met o.a. grote foto’s en verschillende kaders. Er wordt uitleg gegeven over verschillende dieren die je in de dierentuin kunt tegen komen, maar ook over de dierenartsen, verzorgers en hovenieren. Zo leren de kinderen dat er veel werk wordt verricht door de verschillende werknemers in een dierentuin.

Bij sommige foto’s staat erbij welk dier het is. Wat ik een beetje jammer vind is dat dit niet bij alle dieren staat. Achterin in het boek staat een woordenlijst, een lijst met boeken als je meer over het onderwerp wilt weten en verschillende websites. Het boek is speciaal geschreven voor kinderen die leren lezen, te herkennen aan het Lees mij! logo.

Wie schept poep van olifanten?  – Margie Markarian
Zelf lezen, hardcover, 32 pagina’s, Biblion uitgeverij
Bestel dit boek hier via Bol.com >>>

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Terug in Burgers’ Zoo: wat is er veranderd?

Ein-de-lijk konden we weer naar Koninklijke Burgers’ Zoo. Na een lange periode van voorzichtig zijn …