Een dag achterstevoren

‘Zullen we dat spelletje nog eens doen, mama, dat we de dag achterstevoren vertellen?’ vraagt een kleine beer aan zijn moeder voor het slapengaan. ‘Dat is goed,’ zegt mama beer. ‘Begin jij maar.’ En zo nemen ze samen de hele dag door, van achteren naar voren. ‘Wat gebeurde er daarvoor ook alweer? En dáárvoor?’

Recensie
’s Avonds voor het slapen gaan nemen Timmie en zijn moeder de dag nog eens door. Ze beginnen niet bij het begin, maar aan het einde van de dag. Ik vind het een erg leuke manier om de dag samen door te nemen. Vooral jonge kinderen hebben moeite zich te herinneren wat er een poos geleden gebeurd is, maar door steeds een heel klein stukje terug te kijken lukt het ze vast beter.
Het blijkt dat je door bij het eind te beginnen ook heel goed een spanningsboog in een verhaal kunt opbouwen.

Een dag achterstevoren heeft mooie illustraties in vriendelijke kleuren. Ik vind het een erg lief boek met erg lieve plaatjes. De tekeningen zijn sfeervol en vol kleine details, waardoor je je goed kunt inleven in het verhaal.

Een dag achterstevoren is leuk om ’s avonds voor het slapen gaan met je peuter of kleuter te lezen en daarna zelf ook een poging te doen! Ga jij het ook proberen?

Een dag achterstevoren – Albert Lamb
prentenboek, hardcover, 40 pagina´s, Gottmer Uitgevers Groep
Bestel dit boek hier via Bol.com >>>

Share

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

Een tegen allen, leven in groep of (bijna) helemaal in je eentje

Ik ben 43 jaar en nog steeds dol op prentenboeken. Jarenlang ben ik juf van …

Share
Share