Apie en het speentje van Vera

Vera is dol op Apie, maar ook op haar speentje.
Ze kan niet spelen, slapen of tekenen zonder haar speentje.
Vera wordt al groot, misschien is het tijd om het speentje aan een baby’tje te geven.

Recensie
Voor veel ouders is het een drama om hun kind van het speentje af te krijgen. Gelukkig heb ik dit probleem niet aan den lijve ondervonden, maar in mijn omgeving hoor ik er veel mensen over klagen.

Dit boekje gaat over een meisje dat al bijna drie is en een beetje te groot wordt voor het speentje. Althans, dat vinden papa en mama.

De prenten laten zien dat Vera daar heel anders over denkt, bij alles wat ze doet, loopt ze met een speen in haar mond. Maar dan komt haar derde verjaardag er aan en is het toch echt tijd om afscheid te nemen van de speen.

Zonder enige traan wordt het speentje weggedaan en dat is leuk als voorbeeld, maar in de praktijk werkt het vaak toch anders. Ik mis een beetje het element dat een kind daar best even verdrietig over mag zijn.

Het boek laat wel op een leuke manier zien dat je van sommige dingen afscheid moet nemen, maar dat andere dingen weer blijvend zijn.

Apie en het speentje van Vera – Coby Hol
Prentenboek, hardcover, 26 pagina’s, De Eenhoorn
Bestel dit boek hier via Bol.com>>

Lees ook:
Oskar en de spenenastronaut
Raaf ree, lees je mee?
Mijn duiveltje

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Alles wat was – Stine Jensen

Stine Jensen is een filosoof. Ze schrijft boeken voor volwassenen en ook voor kinderen. Haar …