De Kindertemmer [recensie]

De Kindertemmer_cover

Quinten en Annabel zijn twee erg vervelende kinderen, die als ze hun zin niet krijgen meteen gaan rellen. Hun wanhopige ouders doen er alles aan om de kinderen nóg meer te verwennen met uitstapjes naar pretparken en zwemparadijzen, maar het gaat van kwaad tot erger. Ten einde raad schakelen de ouders de hulp in van de Kindertemmer: een merkwaardig mannetje dat Quinten en Annabel de schrik van hun leven bezorgt. Zal het helpen om broer en zus weer in het gareel te krijgen?

Recensie

Let op: deze recensie bevalt spoilers!

Wanneer Jannie en Kees elkaar voor het eerst ontmoeten, is het liefde op het eerste gezicht. Niet veel later vraagt Kees aan Jannie of ze met hem wil trouwen. Ze zegt ja en samen zien ze al helemaal het perfecte gezin voor zich, met een jongen en een meisje. Het plaatje wórdt perfect, want niet veel later wordt er een tweeling geboren, een jongen en een meisje. Maar het perfecte plaatje begint al snel scheuren te vertonen wanneer Quinten en Annabel uitgroeien tot verschrikkelijk verwende kinderen die alleen maar doen wat zij willen. Jannie en Kees gaan hierin mee en al snel loopt het helemaal uit de hand.

De kindertemmer_inhoud1

De Kindertemmer is voor kinderen (en volwassenen) een prachtig boek waarin alles zomaar mag en kan. Quinten en Annabel doen wat zij zelf willen en laten daarnaast alles voor ze doen door hun ouders. De Kindertemmer_eerstepaginasLiever lui dan moe en lang leve de lol is het motto. Quinten en Annabel gaan naar pretparken met grote achtbanen, naar zwemparadijzen met hoge golven, maar het is niet genoeg.

Bij Quinten en Annabel is het nooit genoeg! Op een avond besluiten Jannie en Kees dat het zo niet door kan gaan en dat ze echt iets moeten doen. Ze moeten stappen ondernemen en schakelen als eerste B.O.L.K in, het Bureau Ontzettend Lastige Kinderen.

Maar de grote, sterke dame die luistert naar de naam mejuffrouw van Rompelen krijgt de twee draken van kinderen niet onder controle. Ten einde raad bellen ze dan maar De Kindertemmer.

De Kindertemmer_inhoud2

De eerste en laatste twee pagina’s van een boek zijn bijna altijd van die vergeten pagina’s. Ze zijn nodig om niet hals over kop te beginnen en te eindigen, maar meestal worden ze wat achtergesteld. In dit boek is dat absoluut niet zo en alleen al dat feit nodigt uit om verder te bladeren en te lezen.

De Kindertemmer_uitgelicht

De Kindertemmer is een feest om te lezen, het is origineel en grappig, mooi vormgegeven en bevat prachtige illustraties. Het is duidelijk dat er tijd en energie is gestoken in de opmaak van dit boek, ik word er heel erg vrolijk van!

De kindertemmer – Jacques Vriens (tekst) & Kees de Boer (illustraties)
Voorleesboek, hardcover, 32 pagina’s, Uitgeverij Van Holkema & Warendorf
Bestel dit boek hier >>>>

 

Share

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Hamstersaurus Rex – Tom O’Donnell

Hij heeft dinotanden, messcherpe klauwen… en een heel zachte vacht! Het is Hamstersaurus Rex, de …

Share
Share