Het woeste boek van wolf en hond

 Wolf is wild.
Hond is tam.
Wolf woont in het bos op de berg.
Hond heeft een baas en een mand.
Wolf is iets van plan.
Hond weet van niets.
Als dat maar goed gaat!

Recensie
het woeste boek van Wolf en Hond” lijkt een nogal dikke pil, maar dit boek bevat niet één, maar 3 verhalen. Alle drie met wolf in de hoofdrol. Het eerste verhaal gaat over Wolf en HondIn dit verhaal word op een leuke manier het verschil tussen Wolf en Hond benoemd. Samen beleven ze grappige en soms ook spannende avonturen. Ondanks dat ze zo van elkaar verschillen, hebben ze ook veel gemeen. Bijvoorbeeld dat ze beide graag van rijmen houden, maar of ze dat nou zo goed kunnen?

 

Het tweede verhaal in “het woeste boek van Wolf en Hond” gaat over Wolf, Hond en Kat. Een kat samen met een wolf en een hond, zou dat goed komen? Wolf en Hond doen wel heel stoer, maar eigenlijk zijn ze een beetje bang voor Kat. Ze willen Kat weg hebben uit het bos, maar dan moeten ze goed samenwerken en dat is nog best lastig. Muis wil ze graag helpen, maar dat gaat niet helemaal zoals verwacht.

 

Het derde verhaal heet “Hond bijt Wolf“. De verschillen tussen Wolf en Hond komen in dit laatste verhaal ook weer aan bod. Ondanks dat ze neven van elkaar zijn blijken ze het toch niet zo goed met elkaar te kunnen vinden. Hond krijgt een nieuw vriendje, “Pup“, maar Pup blijkt ook best lastig te zijn. Samen met Wolf probeert Hond van Pup af te komen.

 

Auteur Sylvia Vanden Heede (ook wel bekend van de boeken van Vos en Haas ) is er in geslaagd met deze verhalenbundel kinderen op een leuke manier te leren lezen. Misschien nog iets te moeilijk voor het AVI start niveau, maar voor de kinderen die net iets verder zijn is dit boek heel goed te doen. Iedere zin begint op een nieuwe regel en er is een prettig letterformaat gebruikt, dit maakt dat het prettig te lezen is. In de verhalen komen herkenbare situaties voor en word veel humor en rijm gebruikt. Dit tezamen met de mooie en soms ook spannende illustraties van Marije Tolman zal er voor zorgen dat je kind ondanks de dikte van dit boek er graag in zal lezen.

Het woeste boek van wolf en hond – Sylvia vanden Heede en Marije Tolman
Hardcover, leren lezen, 344 pagina’s, uitgeverij Lannoo
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Sigrid Metz

sigridmetz@gmail.com'
Trotse "mem" van zoon Niels (okt. 2009) en dochter Rixt (aug. 2012). Zoals de titel "mem"al aangeeft, wonen wij in friesland. Ik ben werkzaam als dierenartsassistente. Genieten doe ik van quality time met mijn gezin , maar ook van heerlijk rustig een tijdschrift lezen of leuke dingen te ondernemen met vriendinnen. Ik hoop dat jullie genieten van het lezen van mijn recensies.

Check Also

Zelf leren lezen met Stink AVI’s

Echt leren lezen is vooral oefenen. Eerst met letters en klanken, daarna met woordjes. Voordat …

Share
Share