Rode Pasta op de Galaxy Tab

rode pastaNiet schrikken, er is niets aan de hand. Ik was niet aan het eten en spelen met m’n nieuwe Samsung Galaxy Tab. Nee, ik heb ik een app gevonden die ik helemaal geweldig vind: Rode Pasta.

Rode Pasta is een gratis Nederlandstalige app die je helpt in de keuken. Voer een ingrediënt in en je krijgt allerlei recept suggesties. Trek gekregen van één van de suggesties? Klik er op en je surft gelijk door naar de website waar het gewenste recept op vermeld staat.

Wil je helemaal de blits maken? Scan dan, waar je maar wilt, de barcode van een willekeurig product om recept suggesties te krijgen met dat gescande product. Proef op de som: “Wat ga ik scannen?” vroeg ik me af met een blikje cola op m’n bureau… BLIEP… Coca Cola Coctail, Cola Kip en nog een 30 tal andere recepten.

Rode pasta scan

.

.

.

Ok, je moet de uitkomst van zowel de scan zoekopdracht als die van het invoeren van een ingrediënt met een korrel zout nemen, want de ingrediënten komen bij toch een significant deel van de recepten niet voor in de ingrediëntenlijst. Als je echt wil koken met een specifiek product kan dit lastig zijn. Maar het is wel een app waar je goed mee voor de dag kan komen EN die je toch een hoop ideeën kan geven voor een nieuwe maaltijd. Wat het blijft lastig om elke dag weer iets leuks op tafel te zetten. Ik ga hem zeker gebruiken als ik wat inspiratie kan gebruiken. Kijk ook op www.rodepasta.nl.

Lees ook:
Handige app voor de bevalling
Talking Tom
Ideas in movement – Galaxy Samsung Tab

Share

About Mira Ahles

mira@dataunlimited.nl'
Getrouwd met Rikkert en moeder van 3 dochters: Janne (7 jaar), Robin (5 jaar) en Dide (3 jaar). Sinds deze zomer zijn we verhuisd van het stadscentrum naar het platteland. Een heel nieuw avontuur...
Share
Share