Première van de film Shaun het Schaap [verslag]

Shaun-schaap-premiere-tuschinski-copyright-trotse-moeders-10Vandaag was in de prachtige Amsterdamse Pathé bioscoop Tuschinski de première van de film Shaun het Schaap. Uiteraard gingen de vele Bekende Nederlanders ditmaal niet over de rode loper, maar over een groene, die ook nog eens omgeven was door balen hooi. Ook binnen was het toepasselijk versierd met veel ballonnen en was er volop lekkers te verkrijgen.

Shaun-schaap-premiere-tuschinski-copyright-trotse-moeders-04Aardman
Shaun maakte voor het eerst zijn opwachting in Wallace & Gromit. Later kreeg dit schaapje de hoofdrol in een serie korte filmpjes die gemaakt waren met de zogenaamde ‘stop motion’ techniek waarbij poppetjes steeds in een iets andere pose vastgelegd worden en de beelden aan elkaar gemonteerd worden. Aardman producties maakte eerder, naast Wallace & Gromit, ook de film Chicken Run. Voor het het bedenken van het verhaal en het maken van de animatiefilm Schaun het Schaap, die 85 minuten duurt is drie jaar nodig geweest.

Shaun-schaap-premiere-tuschinski-copyright-trotse-moeders-12 Shaun-schaap-premiere-tuschinski-copyright-trotse-moeders-11 Shaun-schaap-premiere-tuschinski-copyright-trotse-moeders-9

Shaun en vrienden
Shaun is niet de enige bekende die in de film speelt. Ook Bitzer, de hond; de Boer; de andere boerderijdieren zoals stier, haan en varkens en uiteraard de andere schapen spelen ook mee in deze animatiefilm.

Shaun-schaap-premiere-tuschinski-copyright-trotse-moeders-01

Première
De première werd vooraf gegaan door een kort praatje, verzorgd door presentatrice Evelien Bosch. Zij sprak onder andere met de regisseurs van de film: Mark Burton en Richard Starzak die speciaal voor de première uit Groot-Brittanië waren overgekomen. Ze hadden allebei een van de echte poppetjes die voor de film gebruikt zijn, meegenomen: Schaun en Bitzer. En hebben ons verteld hoeveel keer er “bééééh” te horen was in de film (handig, ik hoefde dus niet mee te tellen!)

 Shaun-schaap-premiere-tuschinski-copyright-trotse-moeders-8 Shaun-schaap-premiere-tuschinski-copyright-trotse-moeders-4 
 Shaun-schaap-premiere-tuschinski-copyright-trotse-moeders-5 Shaun-schaap-premiere-tuschinski-copyright-trotse-moeders-7

Gers Pardoel
Ook Gers Pardoel kwam kort het podium op. Zijn nieuwe single: ‘Nooit Meer Alleen’ is te beluisteren in de aftiteling van de film.

Shaun-schaap-premiere-tuschinski-copyright-trotse-moeders-2 Shaun-schaap-premiere-tuschinski-copyright-trotse-moeders-gers-pardoel

En toen was het zo ver! De film ging beginnen. Lees hier morgen waar hij over ging en wat we er van vonden. Tot die tijd kun je hier alvast de trailer bekijken >>>>

Shaun-schaap-premiere-tuschinski-copyright-trotse-moeders-02 Shaun-schaap-premiere-tuschinski-copyright-trotse-moeders-3

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Jippie No More! op het Cinekid Festival en vanaf 13 december in de bioscoop.

Iedere herfstvakantie vindt Cinekid Festival plaats: het grootste kinderfilm- en mediafestival ter wereld. De nieuwste …

Share
Share