Kinderen maken hun eigen boek

Op 22 juni zijn de wedstrijdboekjes van Leesleeuw bij alle abonnees weer op de deurmat gevallen. Wat maakt dit moment zo speciaal? Dat de boekjes deels zijn gemaakt door kinderen. Ieder jaar organiseert Uitgeverij Zwijsen namelijk een Leesleeuwwedstrijd.

Leerlingen in de onderbouw (groep 1, 2, 3 en 4) werden uitgedaagd om een omslagtekening te maken bij de titel van het tiende Leesleeuwboek. Leerlingen uit de bovenbouw (groep 5, 6 en 7/8) mochten zelf een goed verhaalidee bedenken. Zes verhaalideeën en tekeningen resulteerden uiteindelijk in zes échte kinderboeken van bekende schrijvers als Tjibbe Veldkamp, Selma Noort en Frank van Pamelen.

Op 25 mei jongstleden konden de prijswinnaars met eigen ogen zien hoe hun boekje van de drukpers rolde en op 22 juni mochten de winnaars aan alle klasgenoten hun eigen boekje uitdelen. Wat een feest! Volgend schooljaar is er weer een Leesleeuwwedstrijd! Kijk op www.leesleeuw.nl.

Lees ook:
Garfield weer op tv!
Schiet op de schat van Piet Piraat
De leespluim juli 2011; Kwijt Weg Foetsie

Share

About Vera

veradekkers@hotmail.com'
Share
Share