Een hond is gezond!!

Wil jij een hond of kat maar is je partner niet helemaal overtuigd? Schuif hem dit artikel dan even onder zijn neus. En voeg er subtiel aan toe dat het in het belang van jullie kids is… Dikke kans dat jullie binnenkort een nieuw gezinslid erbij hebben.

Honden en katten zijn namelijk heel erg gezond. Ze beschermen baby’s hun eerste levensjaar tegen verschillende ziektes. Een Finse onderzoeker liet in The Journal of Pediatrics weten dat zij denken dat dierlijk contact het immuunsysteem een voorsprong kan geven. En deze voorsprong leidt weer tot een beter weerstand tegen infecties, besmettingen of verlaagt de infectieduur.

Er werden bijna 400 kinderen onderzocht. De kinderen werden vanaf de zwangerschap tot eenjarige leeftijd gevolgd. En wat bleek? Pasgeborenen die thuis werden blootgesteld aan honden hadden minder last van luchtwegaandoeningen. Ook vertoonde de zuigelingen minder infectiesymptomen, gebruikte ze minder antibiotica en waren ze minder gevoelig voor oorinfecties. Ook katten beschermen kinderen tegen infecties, maar dan wel in mindere mate dan honden.

Wil je jouw kind goed beschermen? Schaf dan een buiten hond aan deze bieden extra bescherming omdat ze vaker worden blootgesteld aan bacteriën.

Share

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Top tips voor het kiezen van juiste dierenvoeding

Als moeder wil je het beste voor je kind, maar natuurlijk ook voor je huisdier. …

Share
Share