Sprookjes in kasteel De Haar

Vanaf vandaag zaterdag 24 december word kasteel de Haar in Utrecht bewoond door sprookjesfiguren. De hele kerstvakantie lang staan de rondleiding van kasteel de Haar in het teken van sprookjes.

De hele huishouding van het kasteel is in rep en roer om een sprookjesachtige kerstsfeer voor te bereiden. Maar er gebeuren wel hele bijzondere dingen.  Want waar zijn de appels die de kok wilde gebruiken voor de appeltaart? Hoe komt het dat de jonge Barones al nachten lang slecht slaapt, en wat hebben erwtjes daar nou toch mee te maken? En waarom kan het dienstmeisje in de balzaal soms niet meer stoppen met dansen. Tijdens de speciale sprookjesrondleiding kom je dit en nog veel meer te weten.

Daarnaast zullen er ook speciale lichtjesavonden op het kasteel zijn waarbij er avondrondleidingen worden gegeven in een prachtig verlicht kasteel.

Er zullen tijdens de ronleiding verschillende sprookjes worden vertelt. En en in iedere kamer zal er een baron of barones een verhaal vertellen die verwijst naar een bekent sprookje. Het kind dat aan het eind van de rondleiding alle sprookjes raad krijgt als prijs een leuke kerst verassing mee naar huis.

De rondleidingen in sprookjes stijl vinden plaats van 24 tot en met 30 december 2011 (ook 1ste en 2de kerstdag) en van 2 januari tot en met 8 januari tussen 10:00 en 17:00 uur.  En op woensdag 28 december, vrijdag 30 december, woensdag 4 januari, vrijdag 6 januari en zaterdag 7 januari zijn er speciale lichtjesavonden op het kasteel tussen 19:00 en 21:00 uur. Reserveren voor de lichtjesavonden word aanbevolen en kan via de website van het kasteel.

Share

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

De verloren verteller

Ik houd van lezen. En ik houd van boeken, gewoon, papieren boeken. En sommige boeken …

Share
Share