Helen Vreeswijk 1961-2016

Helen Vreeswijk is in 1961 in Den Haag geboren. Ondanks haar dyslexie (of misschien wel juist daardoor) wilde ze schrijfster worden. Ook wilde ze bij de politie werken. helen-vreeswijkBeide jeugddromen heeft ze waargemaakt. Ze ging in 1986 bij de Centrale Recherche Informatiedienst werken als vingerafdrukdeskundige en heeft ook andere banen bij de politie gehad, zoals assistent-rechercheur.

Haar debuut als schrijfster was in 2001 met het boek Het geheim van brute Han en in 2005 brak ze echt door met het boek Loverboys. Vanaf 2010 stopte ze met haar werk bij de recherche en ging ze zich richten op schrijven en het geven van lezingen op scholen.

Bericht van de uitgever:
In 2014 maakte Helen Vreeswijk bekend dat ze ongeneeslijk ziek was. Dapper en met humor streed ze, met haar gezin aan haar zijde, en ze bleef voldoening halen uit het schrijven. helen-vreeswijk-vermist-trotse-moedersZe leverde nog een paar geweldige boeken af met als laatste hoogtepunt in september Vermist, het eerste deel in een nieuwe avonturenserie. Een serie die ze helaas niet af heeft mogen maken.

Helen Vreeswijk is op 31 oktober 2016 overleden. Ze werd 55 jaar.

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Mijn jaar na jou

Als je zou kunnen sterven van schuldgevoel, dan zou ik dood zijn. Zoals ook eigenlijk …

Share
Share