Kosten kinderkamer

Ben jij van plan om binnenkort de slaapkamer van je zoon of dochter te verbouwen of in te richten? Voordat je de kamer een make-over geeft, wil je natuurlijk weten hoeveel dat gaat kosten. Een persoonlijke lening vergelijken met andere opties voordat je van start gaat met de verbouwing is slim om te doen.

Je hebt waarschijnlijk de nieuwe meubels, accessoires of materiaal nodig. De kosten daarvan kunnen flink oplopen. We geven je in dit blog een overzicht van de kosten voor een complete kinderkamer. Ook kijken we naar verschillende mogelijkheden om dit te financiëren. 

Wat kost een kinderkamer?

Het is lastig uit te rekenen hoeveel een kinderkamer precies gaat kosten. Verschillende factoren zijn van invloed hierop waardoor de kosten uiteenlopen. Niet alleen de grootte of staat van de kamer beïnvloeden de kosten van een verbouwing. Denk aan de meubels die je wilt plaatsen en accessoires zoals lampen, zitzakken of fotolijsten. Bij een verbouwing moet je rekening houden met bijvoorbeeld materiaalkosten voor verf, behang of houten laminaatvloeren. En dan hebben we het nog niet gehad over de elektriciteit of isolatie dat aangelegd moet worden.

Gemiddelde kosten kinderkamer

De gemiddelde kosten voor het uitbouwen van een kamer kunnen uitkomen op een bedrag van € 9.000 voor 2 x 2 meter. Als je een grote verbouwing op de planning hebt staan, is er een kans dat het duurder wordt. Voor de inrichting moet je rekening houden met € 2.000 – € 6.000, afhankelijk van hoeveel meubels je nog moet aanschaffen. Om een paar voorbeelden te noemen:

Meubels & Accesoires Gemiddelde kosten*
Kinderbed €250 – €500
Kledingkast €300 – €500
Bureau €300 – €400
Bureaustoel €50 – €250
Vloerkleed €25 – €50
Lamp €25 – €100
Opbergruimte €250 – €400
Speelhoek €250 – €450

*Voor de gemiddelde kosten hebben we gekeken naar Google Shopping suggesties.

Besparen op kosten kinderkamer

Als je op de kosten van een kinderkamer wilt besparen, moet je van tevoren een duidelijke lijst opstellen van alle spullen die je nodig hebt. Vervolgens kun je voor die spullen kijken naar goedkope opties. Op marktplaats vind je veel goedkopere meubels. Tweedehands meubels zijn niet alleen duurzamer voor het milieu doordat je ecologische footprint verminderd wordt, het is ook nog eens goedkoper.

Op Marktplaats kun je ook complete kinderkamers vinden. Maar omdat het aanbod gigantisch is, wordt het soms lastig om te vinden wat je zoekt. Maak daarom gebruik van de juiste zoekwoorden, probeer variaties uit en gebruik de filters.

Voordat je naar een winkel of Marktplaats stapt om meubels aan te schaffen, kun je ook eerst een rondvraag doen bij vrienden en familie. Het is mogelijk dat zij nog meubelstukken in huis hebben waar ze graag vanaf willen. Op deze wijze kun je meubels in huis halen tegen een scherpe prijs. En met een beetje geluk zelfs gratis. Dit biedt je ook wat meer zekerheid in vergelijking tot het kopen via Marktplaats van een onbekende. 

Kosten kinderkamer financieren

Wat kan ik lenen voor de verbouwing van een kinderkamer? Je kunt een verbouwing zelf bekostigen, maar het is ook mogelijk dat je andere opties tot je beschikking hebt. Check daarom of je hiervoor een subsidie kunt krijgen en neem je hypotheek onder de loep met een kredietadviseur van geld.nl. Wil je geld lenen voor een verbouwing, maar wil je geen extra hypotheek nemen? Of is er geen ruimte binnen je bestaande hypotheek? Dan kan een persoonlijke lening interessanter zijn. Wanneer je een persoonlijke lening gebruikt voor de aankoop, verbouwing of onderhoud van je woning, dan is de rente aftrekbaar in box 1. De renteaftrek geldt dus niet voor de aanschaf van bijvoorbeeld nieuwe meubels.

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Vlaggen voor op een kinderkamer

Wie aan decoratie denkt, komt al snel op foto’s voor aan de muur uit, of …