Obsessie

Hij wil dat zijn vrouw verdwijnt. Jij ook“, zo staat op de cover van Obsessie te lezen. Dat alleen al is voldoende voor mij om in het boek te beginnen….

Verhaal

Mijn cliënt. Haar man. Mijn minnaar.

Francine Day heeft altijd alles goed gedaan. Ze is een jonge, ambitieuze echtscheidingsadvocate met een indrukwekkende carrière. Nu is ze nog maar één zaak verwijderd van een promotie: de spraakmakende echtscheiding van de succesvolle maar bescheiden bankier Martin Joy. De aantrekkingskracht tussen Francine en haar nieuwe cliënt is vanaf de allereerste ontmoeting onweerstaanbaar. Obsessief.

Ze krijgen een affaire en Francine denkt alles onder controle te hebben. Maar dan verdwijnt Martins vrouw. En Martin is de hoofdverdachte. Francine is nu niet alleen de advocate en minnares van de mogelijke dader, maar ook de laatste die Donna Joy in leven heeft gezien…

Recensie
Behalve dan dat bovenstaand verhaal intrigerend is, is Obsessie een aanrader vanwege de manier waarop de hoofdpersoon vorm krijgt in het boek. Francine heeft een bipolaire stoornis en doordat je haar gedrag en gedachten kunt meemaken als lezer, krijg je een duidelijk beeld hoe haar manische en depressieve kanten kunnen zorgen voor problemen en hoe kwetsbaar Francine is.  Maar ook hoe krachtig ze is!

En dat inkijkje, plus andere inzichten in menselijk gedrag, maken Obsessie tot een bijzonder goed boek. Als thriller alleen zou het verhaal misschien te mager zijn, maar in combinatie met de manier waarop je van dichtbij met Francine meedenkt en meeleeft is het een onweerstaanbaar boek. Ik heb het in anderhalve dag uitgelezen en ben echt onder de indruk!

Obsessie – J.L. Butler
Paperback, 446 pagina’s, uitgeverij HarperCollins
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

De weg naar huis – Sebastian Fitzek

Een verontrustend telefoongesprek, een sterfdatum in bloed, en nog twee uur tot die dag aanbreekt… …

Share
Share