Met de tweeling in Frankrijk – verslag [deel 4]

Het vierde en laatste verslag van onze vakantie op camping Aux Rives du Soleil in de Franse Bourgogne. Want na de dagen waarop we met een ziek meisje in de caravan bleven en voornamelijk spelletjes deden, hebben we gelukkig nog wat kunnen ondernemen!

Zo hebben we een aantal leuke winkeltjes bezocht, om inkopen te doen (we kookten meestal zelf) en om souvenirs te kopen. We zijn in meerdere ‘Tabac” zaken geweest waar we uiterst vriendelijk geholpen werden en waar mijn jongste zoon zijn in de brugklas opgedane kennis van de Franse taal kon uitproberen en we hebben wat rondgereden door de vriendelijke dorpjes waar vooral opviel hoe schoon en bloemrijk ze waren.

Mijn jongste zoon en ik (en onze blije pup Nanoek) hebben nog een hele avontuurlijke wandeling gemaakt. Eerst door een van de vele wijngaarden naar beneden, toen naar boven over een verlaten steengroeve waar zelfs op de kale rotsen nog bloemen bloeiden. Toen dwars door een bos en daarna met een hele grote boog terug naar het beginpunt. Prachtig!

Verder hebben we onszelf een avond verwend door op de camping uit te gaan eten. Er is daar een prima pizzeria, maar wij kozen voor het restaurant wat in een mooi oud pand zit. Er is te zien dat er al eeuwen gebruik van wordt gemaakt en dat geeft het restaurant echt een bijzondere sfeer.

We hebben eerst in makkelijke stoelen wat gedronken en daarna genoten van werkelijk heerlijk eten. Een mooie coupe ijs als toetje en we voelden ons enorm verwend.

Ondanks dat we maar 6 dagen op de camping waren, hadden we het gevoel een hele lange vakantie te hebben gehad, maar wel een die is omgevlogen!

We hebben leuke dingen gedaan, maar vooral op de camping zelf genoten. De sfeer is er bijzonder ontspannen en vriendelijk. ’s Morgens, wanneer je je verse brood / croissants op gaat halen, staat er verse koffie voor je klaar. Dat is toch geweldig! Voor de kinderen is er heel veel vermaak, voor alle leeftijden, zodat ouders ook zelf aan een boek lezen toe kunnen komen. Het is er ruim (op de laatste dagen kwamen er enorm veel campers en tenten uit allerlei landen vanwege een groot kampioenschap met crossmotoren en quads) en iedereen heeft ruimte en privacy.

Het is er goed onderhouden, zowel de kampeerplaatsen als de gemeenschappelijke voorzieningen. De mensen die er werken ogen ontspannen en waren zonder uitzondering vriendelijk en behulpzaam. Ik was ook onder de indruk van de eigenaar, Parcival, die alle kinderen bij naam leek te kennen en die zichtbaar genoot van het plezier dat de bezoekers van de camping hadden.

Kortom: deze camping die 3,5 sterren krijgt van de ANWB, krijgt van de tweeling en zeker ook van mij de maximale score van 5 sterren. Een aanrader, niet alleen als tussenstop wanneer je de Route du Soleil afrijdt, maar vooral als camping om met kinderen van alle leeftijden een heerlijk ontspannen vakantie te hebben. Wij gaan er graag terug naar toe!

Hieronder het eerste verslag:

Met de tweeling in Frankrijk – verslag [deel 1]

En het tweede verslag:

Met de tweeling in Frankrijk – verslag [deel 2]

En het vorige verslag (deel 3)

Met de tweeling in Frankrijk – verslag [deel 3]

Voor meer informatie over camping Aux Rives du Soleil, klik hier >>>>

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 16 jaar.

Check Also

Op zoek naar een budget vriendelijke reis? Zoek niet langer: ga naar de Waddeneilanden!

Nieuwe culturen ontdekken en onvergetelijke ervaringen opdoen. Het hoeft allemaal niet veel te kosten, op …

Share
Share