Wim wil een vis – Dierenverhalen avi start

wim-wil-een-vis-trotse-moedersik ben een aap.
mijn naam is kees.
ik woon in het bos.
ik kan heel veel.
kijk maar.

Recensie:
Kinderboekenweek. Altijd leuk en altijd goed. Bij ons thuis worden de meiden in die week altijd extra verwend met een boek naar keuze in de plaatselijke boekhandel.

Dochterlief van 5 is net naar groep 2 en laaiend enthousiast over haar beginnende leervaardigheden. De hele dag door vraagt ze wat welke letter is en probeert alles hardop voor te lezen. Zonder te pushen proberen we haar te stimuleren in de vorderingen die ze maakt. Een uitkomst blijken de boekjes van avi start. Dit keer Wim wil een vis.

Dochter leest Wim wil een Vis

Wim wil een vis is een ontzettend kindvriendelijk, handzaam en toegankelijk boekje om samen met je kind de basisbeginselen van het lezen onder de knie te krijgen. Het boek bevat grappige onderwerpen en heel korte, simpele verhalen die niet teveel afleiden van het (voor)lezen. Ook wanneer je kind nog niet zo ver is met lezen of even geen zin heeft om te lezen, is het leuk en grappig om voor te lezen.

imageAls ouder kan je zelf inschatten wat je kind kan en kun je bijvoorbeeld sommige zinnen en woorden zelf voorlezen en andere overlaten aan je kind. Gezellig, leerzaam en duidelijk! Daarnaast bevat het boekje leuke illustraties van alles wat er gebeurt en kan je kind wanneer het niet helemaal zeker is van de letters, woorden en zinnen, meer houvast krijgen door de illustraties die als het ware de verhalen ‘vertalen’.

Mijn dochter is er gek op en vindt het boekje leuk om samen te lezen. Ook pakt ze het boek regelmatig overdag als ze aan het spelen is. Bladert erin en leest hier en daar hardop een woordje.

Als ze erg moe is, dan pakt ze echter liever een boek met een groter, langer en meer diepgaand verhaal. Dan kruipt ze dicht tegen mama of papa aan en laat zich lekker voorlezen. Wel ondertussen meekijkend naar al die prachtige letters dansend op het papier. Af en toe proberend toch zelf mee te lezen. En dat alles gestimuleerd door onder andere Avi-start.

Wim wil een vis – Fiona Rempt & Juliette de Wit
Bekijk op bol.comHardcover, zelf lezen, AVI-start, 30 pagina’s, uitgeverij Moon
Bestel dit boek hier >>>>

About Rianne van de Wetering

r_vd_wetering@hotmail.com'
Trotse moeder van twee prachtige dochters Florine (2009) en Annelin (2012). Na mijn studie Communicatiemanagement, heb ik toch mijn hart gevolgd en nu vlieg ik al bijna acht jaar als stewardess de hele wereld over. Daardoor kan ik mijn passie voor reizen goed combineren met het gezinsleven. Je maakt me blij met een gezellige dag/avond met vriendinnen, lezen, fotograferen, creatief bezig te zijn en heb ik altijd honderden verhalen in mijn hoofd die ik graag opschrijf.

Check Also

Het licht van Luna Park [bespreking]

Steeds wanneer ik denk dat het onmogelijk is om een nog unieker boek te vinden …