Courgette gevuld met balsamico-uitjes en geitenkaas is een heerlijk recept, ook prima geschikt voor een vegetarische maaltijd.
Nodig (4 personen)
- Olijfolie
- rode ui in dunne ringen
- 2 theelepels balsamicoazijn
- 2 theelepels honing
- 2 grote courgettes
- 130 gr. zachte geitenkaas
- Zeezout en zwarte peper.
Bereiding:
- Laat de ui 4 à 5 minuten bakken in de olie.
- Als de ui zacht is, de balsamico en de honing toevoegen, en op het vuur laten staan tot de ui kleverig is.
- Verhit de oven op 200gr.
- Snijdt de courgette in de lengte doormidden en schraap er met een theelepeltje het zaad er uit.
- Leg de courgettes met de uitgeschraapte kant naar onder op een braadslede en giet er een laagje water bij.
- Zet ze ongeveer 15 min. in de oven tot de groente zacht begint te worden.
- Giet voorzichtig af, keer de courgettes om en vul ze met de gebakken uien.
- Strooi er een snufje peper en zout, en de geitenkaas over.
- Zet nog 5-8 min in de oven terug tot de kaas lichtbruin is, de laatste min. even de grill er op.
- Serveer meteen.
Dit gerecht is lekker met bijvoorbeeld gierst en voor de niet vegetariër, kan er ook een runderlapje bij.
Eet smakelijk!