Hoe versier ik lekkere taarten, cakejes & koekjes?

Vanaf nu kun je indruk maken met prachtige, zelfgedecoreerde koekjes, fleurige cakes en fantastische taarten. Dit boek legt stap voor stap de techniek van het decorenen van koekjes, taarten en cakejes uit en geeft tal van originele voorbeelden.

Recensie
Als ik een recept nodig heb,  op zoek ben naar een traktatie of inspiratie zoek om iets moois en lekkers te maken zoek ik standaard op internet. Toen ik dit boek in mijn handen kreeg vroeg ik me af wat ik er mee moest.

Het boek begint met grote foto’s van versierde zoetigheid met daarbij stapsgewijs uitleg hoe je dit zelf kan doen. Pagina’s boordevol met inspiratie. Daarna volgt een aantal recepten en wordt duidelijk uitgelegd hoe taarten te vullen en zoetigheid te glazuren met spuittechnieken en al. Er is een woordenlijst en ook een aantal verkoopadressen aan het eind van het boek. Tevens zijn er wat sjablonen, zo kan jezelf (met weliswaar wat geduld) bijvoorbeeld vlinders maken van eiwitglazuur.

Ik kreeg gewoon zin om met mijn eigen creativiteit aan de slag te gaan.  Dus in plaats van de kant-en-klaar pakken kocht ik losse ingrediënten en samen met de oudste kinderen zijn we gaan klieren in de keuken. De koekjes zijn heerlijk, het versieren is nog niet zo makkelijk maar het is o zo leuk om te doen.

Leuk cadeau om te krijgen of te geven.

Hoe versier ik lekkere taarten, cakejes & koekjes? – Peggy Porchen
Hardcover, 207 pagina’s, Terra
Bestel dit boek hier via Bol.com>>

About Sandra

tiggelman@msn.com'
Moeder van 6 kinderen: 1. Een meisje van 13. Zit in de tweedeklas van het voortgezetonderwijs en volgt tweetalig het gymnasium. Een bijdehandje. 2. Een jongen van 10. Gaat naar openbaar Daltononderwijs en zit in groep 7. Een dromer. 3. Een jongen van 8. Heeft PDD-NOS (vorm van autisme). Krijgt scholing op een cluster IV school, dat is speciaal onderwijs. Een verkenner. 4. Een jongen van 2. Gaat 1 dag per week naar de creche. Een ondeugd. 5. en 6. Tweelingbroers. Zijn nog baby's. Zij gaan 1 dag per week met nr. 4. naar de creche. De oudste is een driftkikker en de jongste een mak lammetje. Ik ben getrouwd met hun vader en beide zijn we werkzaam in de gezondheidszorg. Mijn man fulltime en ik 2 dagen per week. 1 dag in de week is papa thuis.

Check Also

Oh dennenboom, wat zijn je takken wonderschoon – gezellige doe-tips voor Kerst

Sint heeft zijn spullen ingepakt, de rendieren staan alweer in de voortuin en de Last …