Goede Voornemens deel 183 [persoonlijke blog]

Het einde van de voorjaarsvakantie nadert. Voorjaarsvakantie, of krokusvakantie, klinkt erg vrolijk en zonnig, maar helaas was het weer eerder winters of herfstachtig te noemen…. Toch hebben we het heerlijk gehad: uitstapjes gemaakt en tussendoor ontspannen pyjama-dagjes. Echt vakantie!

road-368719_960_720Maandag begint de schoolweek weer en zoals altijd ná een vakantie betekent dat in Huize Trotse Moeders weer een nieuwe poging om dingen anders te gaan doen. De Trotse Vader van mijn kinderen reageert niet eens meer wanneer ik na het eten opgewekt vertel wat ik in gedachten heb. Maar ik geef niet op! Wanneer er ruimte is voor verbetering, heeft het ook zin om daaraan te werken!

Mijn kinderen zijn altijd vroeg wakker. Vroeg, als in vóór 6 uur. Onlangs heb ik een indrukwekkend betoog gehouden over dag en nacht en is de afspraak dat de dag ‘pas’ om 6 uur begint opnieuw gemaakt. Dat Voornemen hoeven we alleen maar vast te houden.

Plan 2: ochtendritueel. Ik moet eerlijk bekennen dat ik ’s morgens niet meteen mijn bed uit spring. Ik begin meestal met een paar kopjes zwarte koffie en eigenlijk gaat het dan nog niet van harte. En dat terwijl ik hele energieke vrolijke kindjes om me heen heb springen. Het Goede Voornemen is dan ook dat ik probeer mee te genieten van de energie van de kindjes, want het is natuurlijk erg gezellig om samen aan de dag te beginnen.senseo-koffie-trotse-vaders-2

Dus….. ik drink vanaf maandag nog maar 1 kopje koffie in bed en sleep me dan naar mijn kantoor. De kinderen kleden zich aan en gaan dan gezellig in mijn kantoor huiswerk maken of een boek lezen. Ik ga alvast aan het werk. Vrede en vrolijkheid alom!

Hmmm, terwijl ik dit opschrijf, zie ik eigenlijk al voor me hoe het echt zal gaan… Maar goed, dat probeer ik nog even te vergeten zodat ik de komende school/werkweek met frisse moed kan beginnen!

Voor andere, persoonlijke, blogs van Trotse Moeders, klik hier >>>>

Voor persoonlijke blogs van Trotse Vaders, klik hier >>>>

About Karina Ahles - Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 17 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 14 jaar.

Check Also

Expeditie Archeon – kamperen in Archeon [verslag deel 2]

Kamperen in Archeon, dat is misschien niet het eerste waar je aan denkt wanneer je …