Veertig dagen zonder schaduw

veertig dgnKautokeino, Centraal Lapland, 10 januari. Een poolavond, ijzige kou. Morgen komt de zon weer op, die veertig dagen lang verdwenen was in de poolnacht.

Een sjamanentrommel die tientallen jaren geleden verduisterd werd, komt eindelijk terug naar de plek waar hij hoort. Net voor hij geëxposeerd zal worden, wordt hij gestolen. De verdenkingen gaan van de protestantse fundamentalisten tot de Samische separatisten. De dood van een rendierhouder maakt de zaken er niet gemakkelijker op. De Lap Klemet en zijn jonge teamgenoot Nina, die vers van de politieacademie komt, zijn van de rendierpolitie en storten zich in een verontrustend onderzoek. Maar in Kautokeino houdt men niet van onrust. Ze worden teruggestuurd naar de toendra, om de eeuwige vetes tussen rendierhouders te sussen

Recensie
Olivier Truc won met “Veertig dagen zonder schaduw” o.a. de Prix des Lecteurs Quai du Polar, de grootste Franse prijs voor misdaadromans. Wie dit boek heeft gelezen, zal direct weten waarom Oliver Truc deze prijs heeft gewonnen. Het verhaal is boeiend,  spannend en met een vleugje romantiek . Tevens is het verhaal vlot en levendig geschreven.

Er is een moord  gepleegd, maar niet zomaar een moord. De wijze waarop blijkt dat het niet zomaar een moord is. Er zit meer achter, maar wat en wie? Natuurlijk gebeurd er nog veel en veel meer in dit boek wat van begin tot eind spannend is. Erg leuk vind ik zelf dat alles zich afspeelt in Lapland. Een land waar het 40 dagen achterelkaar  nacht is…

Wie van misdaadromans houdt moet zeker  Veertig dagen zonder schaduw lezen. Het verhaal houdt je van begin tot eind bezig en je wilt dit boek waarschijnlijk niet eerder wegleggen, voordat je weet hoe het verhaal afloopt.

Veertig dagen zonder schaduw – Olivier Twist
Misdaadroman, paperback, 446 pagina’s, Uitgeverij Signatuur
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.
Share
Share