Onyx – deel 3 van De Boeken van het Begin

cover OnyxKate, Michael en Emma voeren een race tegen de klok om het laatste Boek van het Begin, het Boek van de Dood, te vinden, voordat de Magnus Onimus het in handen krijgt. Als alle drie de boeken verenigd zijn, is hun kracht onmetelijk.

Emma gaat op een gevaarlijke reis naar het land van de doden. Daar komt ze ook in oog te staan met monsters en geesten en het het allerdonkerste in zichtzelf. Zij blijkt het ontbrekende puzzelstukje te zijn en de enige die de kracht van het Boek van de Dood zou kunnen beheersen. Alleen als Emma slaagt in haar missie, kunnen de kinderen de dramatische, dodelijke ontmoeten tussen de magische wereld en de niet-magische wereld voorkomen …

Recensie
Ik heb de drie delen van de de Boeken van het Begin als het ware in een adem uitgelezen. Ik heb mijn oudste dochter van dertien eigenlijk niet de kans gegeven de boeken als eerste te lezen, zo was ik gegrepen door het verhaal. Ik ben haar dus nu aan het pushen ‘nu toch eens echt te beginnen’ aan deze serie, maar ja, pubers moet je niet pushen hè …

IMG_2036
Net als in Robijn, het tweede deel, draaien ook in Onyx twee verhaallijnen om elkaar heen. Emma is degene met de bijzondere band met het laatste boek. Dat is het Boek van de Dood en om deze te pakken te krijgen moet ze ook de wereld van de doden betreden. Terwijl Emma op zoek is, in rap tempo volwassen wordt en meermalen met zichzelf geconfronteerd, zijn Kate en Michael getuige van de strijd binnen de magische wereld.

IMG_2037
In Onyx maken we kennis met weer nieuwe magische wezens, dit keer spelen de Reuzen een doorslaggevende rol. Gelukkig staan zij aan de goede kant, van de drie kinderen, en hebben zij een enorme afkeer van de Magnus Ominus.
Aan het eind van Robijn bleef ik met veel vragen achter, maar gelukkig zijn deze allemaal beantwoord in Onyx. Ook maken we in Onyx kennis met de ouders van Kate, Michael en Emma en komen we er achter wat er met hen gebeurd is. En ik was blij verrast om Torretje en Jake, die zo’n leuke rol speelden in Robijn, weer terug te zien. In 100 jaar tijd zijn ze niet veranderd!

IMG_2035 IMG_2039
Onyx
gaat verder waar Robijn gebleven is. Dezelfde personen spelen een belangrijke rol. En omdat ik gelijk dezelfde dag verder ben gegaan met het derde deel, hoefde ik ook geen moeite doen om ‘in’ het verhaal te komen.

Onyx is het meest grimmige deel van de trilogie. De strijd wordt heviger en de wereld ziet er steeds minder prettig uit. Er vallen de nodige doden en dat doet soms echt pijn (ja, ik kan me helemaal verliezen in een verhaal als dit en dan raakt het me ook echt als er iets verdrietigs gebeurt). Maar om de afloop te weten, zal je er toch even door heen moeten! Ook aan het eind was ik even stil …

IMG_2038
Op deze (Engelstalige) site kan je meer lezen over de hoofdpersonen van de Boeken van het Begin van de Boeken van het Begin. Ik ben erg onder de indruk van deze serie van John Stephens en heb alle delen met veel plezier gelezen. Het zijn van origine jeugdboeken, maar ik ben er van overtuigd dat meer volwassen net als ik deze boeken zullen waarderen. Liefhebbers van fantasy, Harry Potter en/of Percy Jackson (en ongetwijfeld meer boeken in dit genre die ik (nog) niet ken) kan ik echt aanraden te beginnen aan Smaragd!

Onyx – John Stephens
Bekijk op bol.comDeel 3 van De Boeken van het begin
Jeugdboek, hardcover, 400 pagina’s, Van Goor
Bestel dit boek hier >>>>

Meer weten over Smaragd: het eerste deel van De Boeken van het Begin? Lees <hier> de recensie.

cover Smaragd IMG_1953

Smaragd –  John Stephens
Bekijk op bol.comDeel 1 van De Boeken van het Begin
Jeugdboek, paperback, 400 pagina’s, Van Goor
Bestel dit boek hier >>>>

Screenshot 2015-04-18 at 09.36.31

Meer weten over deel 2 van De Boeken van het Begin: Robijn? Klik hier voor de recensie >>>>

Robijn – John Stephens
Bekijk op bol.comJeugdboek, hardcover, 416 pagina’s, Uitgeverij Van Goor
Bestel dit boek hier >>>>
Bekijk op bol.comDeel 3 van de Boeken van het Begin heet Onyx. Bestel dit boek hier >>>>

Screenshot 2015-04-18 at 09.34.41

Alles over De Boeken van het Begin bij elkaar? Klik hier >>>>

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

De Wolventemmer, Opgejaagd – jeugdboek Barbara Jurgens

Als wolventemmer is het Runa’s taak om de bedreigde wolven uit Italië naar een veilige …