Keer niet terug – Clare Donoghue

Toen ik Keer niet terug ter recensie binnenkreeg, zag ik dat er al eerder een boek van Clare Doneghue verschenen was “Kijk niet om” met dezelfde politiemensen (Jane Bennett en Mike Lockyer). Ik aarzelde om aan Keer niet terug te beginnen, maar aangezien ik een paar dagen op vakantie was en niet al te veel boeken mee had genomen, gaf ik het toch een kans (ik lees ‘series’ boeken liefst op volgorde)… Gelukkig is dit boek los van het vorige te lezen, hoewel het volgens mij wel leuker is om ze allebei te lezen.

Verhaal
In een bizarre moordzaak stuit brigadier Jane Bennett op iets wat een grafkist moet voorstellen. De kist bevat het lijk van een vermiste studente. Er worden twee verdachten verhoord, maar beiden ontkennen betrokkenheid.

Wanneer enige tijd later opnieuw een kist wordt aangetroffen, bevestigt een anonieme tip Jane’s vermoeden dat de twee zaken verband houden. Gaandeweg wordt het brigadier Jane Bennett en inspecteur Mike Lockyer steeds duidelijker dat ze jagen op een moordenaar die vastbesloten is zich door niets of niemand te laten stoppen.

Mening
Brrr… ik heb -lang geleden- het boek Het gouden ei, van Tim Krabbé, gelezen en kreeg toen echt de kriebels van het idee dat je wakker wordt en levend begraven blijkt te zijn… Keer niet terug begint ook met een beschrijving vanuit een meisje wat zich in een soort ondergrondse grafkamer bevindt. Ze overlijdt niet direct zodat je verder in het boek nog een paar keer een ‘kijkje’ kunt nemen in haar gedachten… brrrr….

De voorbedachte rade van een vrijwel perfecte verstop/begraafplaats maakt dat Jane Bennett en Mike Lockyer vrezen dat de dader meer op zijn geweten heeft. Maar waarom zou iemand zoiets gruwelijks doen? En waarom dit meisje?

Langzaam maar zeker komen er nog meer akelige vondsten en lijken deze, en eerdere zaken, allemaal naar één persoon te leiden. Maar wat kan er gebeuren wanneer zij niet op tijd de bewijzen rond hebben en de dader zich in het nauw gedreven voelt…..

Natuurlijk ga ik inhoudelijk niet meer vertellen. Ik vond het boek spannend om te lezen. Ook mooi om de ontwikkelingen van de beide politie-beambten en hun onderlinge verstandhouding te volgen (hoewel ik daarin wel de informatie uit het voorgaande boek mis).

Keer niet terug is een boek wat zich moeilijk weg laat leggen en waarbij je geprikkeld wordt om mee te denken. Prima boek!

Keer niet terug – Clare Donoghue
Paperback, 302 pagina’s, uitgeverij De Fontein
Bestel dit boek hier >>>>

Voor alle boeken van Clare Donoghue, klik hier >>>>

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 16 jaar.

Check Also

De weg naar huis – Sebastian Fitzek

Een verontrustend telefoongesprek, een sterfdatum in bloed, en nog twee uur tot die dag aanbreekt… …

Share
Share