Raff en Zee – zijn een beetje hetzelfde [recensie]

‘Dierenhipsters’ Raff en Zee nemen je mee door het bos en de bergen, over het zebrapad en langs het water. Ze zwemmen, dobberen en verorberen een gigantische taart. Ze komen erachter dat ze wel anders zijn, maar eigenlijk vooral een beetje hetzelfde. En best friends!

Recensie
Uit het persbericht over Raff en Zee zijn een beetje hetzelfde: “Journalist Sharon Cohen (38) schreef vanuit haar huidige woonplaats Tanger (Marokko) een verhaaltje voor jonge kleuters over een giraffe en een zebra, dat kinderen laat focussen op overeenkomsten in plaats van verschillen.” Heel actueel, natuurlijk. Ik ben benieuwd!

Het prentenboekje ziet er lief uit, vierkant, mooie kleuren. Op de cover zien we Raff (giraf) en Zee (zebra). Je zou kunnen zeggen dat ze verschillende zijn en ik denk dat de meeste kinderen dat ook wel zullen vinden.

Raff en Zee zijn duidelijk vrienden, ze wandelen samen, hebben plezier en staan erg open voor elkaar en elkaars ervaringen. Ze komen er achter dat ze allebei niet kunnen zwemmen (schildpad wel), maar wel van dobberen houden,. Dat ze van taart houden en van dansen. Kortom: ze hebben een heleboel overeenkomsten.

 

Tot zo ver klopt het met het thema uit het persbericht, maar zelf vind ik de kracht van de boodschap nog iets verder gaan: ik vind het namelijk erg prettig dat er op een positieve manier met de verschillen omgegaan wordt. Want die zijn er ook, en dat is toch ook prima!

Wat mij betreft is de boodschap van dit boekje juist dat je niet hetzelfde hoeft te zijn, dat er altijd wel overeenkomsten te vinden zijn en dat je ook van de verschillen kunt houden. Een warm boekje, met een positieve boodschap: mooi om aan peuters en kleuters voor te lezen om zo gesprekjes te kunnen hebben over verschillen en overeenkomsten tussen hen en hun vriendjes, broertjes / zusjes etc.

Raff en Zee – zijn een beetje hetzelfde – Sharon Cohen
Hardcover, 26 pagina’s, Trichis Publishing
Bestel dit boekje hier >>>>

About Karina Ahles - Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 17 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 14 jaar.

Check Also

Zeb, van Gideon Samson, uitgebracht door Leopold

Zeb.

Dit is het verhaal van onze klas. Het is het verhaal van Imara, Ravi, Jayden, …