Dodelijke affaire [thriller-recensie]

Jodie Bentley had als kind 2 grote wensen: mooi zijn en rijk worden. Het eerste heeft ze bereikt met behulp van plastische chirurgie en nu werkt ze hard aan het tweede doel. Haar idee daarover is simpel: je kunt het zelf verdienen of je kunt een rijke man zoeken. Zo’n man trouwen is makkelijk, van hem af komen is lastiger, daarvoor zijn bepaalde vaardigheden vereist, maar oefening baart kunst….

Inspecteur Roy Grace is een ‘zwarte weduwe‘ op het spoor. Meer en meer dringt het tot hem door dat deze moordenaar een zeer gevaarlijke, doortrapte vrouw moet zijn. Hij mag haar niet onderschatten, voordat ze meer slachtoffers weet te maken.

Recensie
Voor de derde keer aan mij de eer om een thriller van auteur Peter James te beoordelen. Deze keer is het zijn nieuwste boek ‘Dodelijke affaire‘, welke in oktober 2017 is uitgebracht. Terwijl buiten de regen met bakken uit de lucht valt nestel ik mijzelf op de bank en begin te lezen…

Het verhaal begint met de scene dat Jodie Bentley met haar verloofde ‘Walt Klein op wintersport is en hem de dood in weet te jagen door hem van een levensgevaarlijke piste af te laten skiën. Eerder heeft ze er voor gezorgd dat hij haar in zijn testament heeft op laten nemen in de hoop dat als het haar zou lukken van hem af te komen er met een flinke som geld van door te kunnen gaan. Als na het overlijden van Walt Klein blijkt dat hij eigenlijk alleen maar veel schulden heeft zorgt Jodie er voor dat ze verdwijnt en gaat al snel op zoek naar haar volgende slachtoffer.

Al snel ga ik van de ene verhaallijn naar de andere en heb ik even moeite om mijn aandacht vast te houden, maar doordat ik eerder ‘Op dood spoor‘ en ‘Tot in den dood‘ eerder heb gelezen weet ik dat gedurende het verhaal de onderlinge banden steeds duidelijker worden. Het is leuk om te lezen dat het personage Edward Crisp ook weer terug komt in dit verhaal, aan het eind van ‘Tot in den dood’ word inspecteur Roy Grace door deze seriemoordenaar neergeschoten en nu hebben ze hem bijna weer te pakken.

Als ik verder in het verhaal kom, dan word het ook steeds duidelijker hoe het komt dat Jodie Bentley tot haar gruweldaden in staat is. In haar jeugd kan ze vooral in de ogen van haar vader niks goed doen, haar zusje Cassie die op een tragische wijze overlijd, is altijd het oogappeltje van haar ouders geweest en haar ging alles altijd voor de wind. Behalve tijdens een vakantie met het gezin, toen Cassie een mooie foto wilde maken van een ravijn en zich daarbij verstapte (?) en in het ravijn viel.

Toen ik aan ‘Dodelijke affaire‘ begon hoopte ik dat er in dit verhaal ook weer verder werd in gegaan op de verdwijning van de eerste vrouw van inspecteur Roy Grace, ‘Sandy’. En ja hoor, tussen de verhaallijn van zwarte weduwe Jodie Bentley door lees ik dat Sandy is gevonden en zwaargewond in een ziekenhuis in Duitsland verblijft. Samen met zijn nieuwe vrouw Cloë reist Roy Grace af naar Duitsland om haar te ontmoeten en hopelijk antwoord te krijgen op al zijn vragen rondom haar verdwijning.

Ook nu weer heb ik genoten van een thriller geschreven door Peter James! Zijn boeken zijn prima ‘los’ te lezen, maar ik merk dat het makkelijker en leuker leest als de personages die in het boek voorkomen al bekend voor je zijn. Ik kan niet wachten tot er weer een volgend deel in de Roy Grace serie verschijnt…

Dodelijke affaire – Peter James
Een Roy Grace thriller
Paperback, 400 pagina’s, uitgeverij De Fontein
Bestel dit boek hier >>>>

Voor andere boeken van Peter James, klik hier >>>>

Voor eerdere recensies van thrillers van Peter James, klik hier >>>>

About Sigrid Metz

sigridmetz@gmail.com'
Trotse "mem" van zoon Niels (okt. 2009) en dochter Rixt (aug. 2012). Zoals de titel "mem"al aangeeft, wonen wij in friesland. Ik ben werkzaam als dierenartsassistente. Genieten doe ik van quality time met mijn gezin , maar ook van heerlijk rustig een tijdschrift lezen of leuke dingen te ondernemen met vriendinnen. Ik hoop dat jullie genieten van het lezen van mijn recensies.

Check Also

De Stamboom

Wat als je er achter komt dat je familie van een seriemoordenaar bent? Inhoud Liz …