Boe Kids: De tand van Pier – Abimo

Pier eet een broodje spin. Maar plots bijt hij op iets hards. O nee! Zijn tand is los! Is hij dan nog een vampier? En wat zal Nes nu van hem denken?

Recensie
We naderen langzamerhand het eind van het schooljaar en daarmee zitten veel kinderen uit groep 3 inmiddels op AVI E3 niveau.  De tand van Pier is dan ook gericht op deze doelgroep. Kinderen die op het AVI E3 niveau zitten, kunnen dit boek dan ook helemaal zelf lezen. Het thema van het boek vind ik erg leuk. Het gaat om een losse tand, die er natuurlijk ook uit valt. Maar het is niet zomaar een tand, het is een tand van (Vam)Pier. Een vampier met een tand eruit,  dat kan natuurlijk niet. Helemaal niet als tand nummer twee ook nog los gaat zitten. Pier schaamt zich dan ook en is bang dat hij geen echte vampier meer is. Uiteindelijk blijkt dat hij niet de enige is met een losse tand…

Mijn zoon vind het erg leuk dat hij nu kan lezen. De tand van Pier vind hij erg leuk en erg grappig. Daarnaast ook heel herkenbaar, want bijna de hele klas heeft er wel één of meerdere tanden uit. Het is dus een onderwerp wat kinderen uit groep 3 erg aanspreekt. Daarnaast zijn de illustraties kleurrijk en grappig getekend. De hoofdstukken in het boek zijn niet te lang. Op deze manier lezen ze makkelijk en snel van hoofdstuk naar hoofdstuk, en is het boek binnen een mum van tijd uit.

Extra leuk is de quiz aan het eind van het boek. Hier worden diverse vragen over het verhaal verteld. Op deze manier kunnen kinderen zelf controleren of ze het verhaal goed begrepen hebben. Maar ook als ouder zijnde kun je zo op een speelse manier erachter komen, of je kind begrijpt wat hij/zij leest. Dit boek is een heel leuk, grappig en herkenbaar boek voor alle kinderen die inmiddels al goed kunnen lezen.

BOE kids, De tand van Pier – Abimo
Leesboek, hardcover, 36 pagina’s, Kluitman
Bestel dit boek hier>>

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

Speelgoed van het Jaar 2021 – puzzel – Escape Room The Game: Puzzle Adventures – Secret of the Scientist

Escape Room The Game: Puzzle Adventures – Secret of the Scientist is Speelgoed van het …