Fjällraven Greenland Jacket

De Fjällraven Greenland Jacket is bedoeld voor echte outdoor kids. Het is een stoer buitenjack met nauwsluitende capuchon, waardoor men weer en wind kan trotseren in het voorjaar. Tevens heeft deze jack  twee ruime borstzakken en twee ruime gepofte handzakken met dubbele opening. Verder heeft de Fjällraven Greenland Jacket heeft een robuuste rits aan de voorkant, verborgen achter een knopenlijst. En de mouwuiteinden zijn handig met knopen verstelbaar. Het jack is gemaakt van slijtvast G-1000 en verstevigd op ellebogen en schouders. Nou zal niet iedereen weten wat er met G-1000 bedoeld wordt; G-1000 is het eigen slijtvaste en flexibele materiaal van Fjällräven, ontwikkeld voor alle soorten avontuur en alle seizoenen. Het dichtgeweven materiaal is wind- en waterafstotend, zeer slijtvast en tegelijkertijd uitstekend ventilerend en sneldrogend. G-1000 is gemaakt van een mengsel van 65% polyester en 35% katoen dat voorzien is van een dunne laag Greenland Wax. Deze wax geeft het materiaal een extra bescherming tegen vuil, wind en vocht en kan makkelijk extra worden aangebracht of eruit worden gewassen afhankelijk van het gebruik.

Recensie
Bovenstaande geeft de fabrikant aan over het jack. Het is dus de hoogste tijd om deze Fjällräven Greenland Jacket te onderwerpen aan een test. We zijn met ons gezin zoveel mogelijk in de natuur, waar de kinderen zich heerlijk kunnen uitleven. Van de heuvels op- en afrennen, klimmen in de bomen, moeilijk begaanbare paden opzoeken, over slootjes springen en noem maar op. De jack is bij ons  dus op het juiste adres voor een test.

Het is regenachtig weer en dus de uitgelegen kans om de jas te testen op de waterafstotendheid. Mijn zoon test de jas maar al te graag in de regen uit. Hij speelt samen met zijn zus een half uurtje in de lichte regen. Als ze na een half uur weer binnen komen, zie je de regendruppels op de jas zitten. De jas is aan de binnenkant nog droog. Later op de dag plenst het behoorlijk. Dus regenlaarzen en regenbroek aan én natuurlijk de Fjällräven Greenland Jacket. Binnen 10 minuten is mijn zoon alweer binnen. De jas houdt zoveel water niet meer tegen en het water loopt over de rug van mijn zoon. Dit had ik eigenlijk ook wel verwacht, want waterafstotend is niet waterdicht. Ik vroeg me alleen af hoelang het zou duren, voordat de jas het water zou doorlaten. Ik hang de jas op in de badkamer en dan blijkt dat de jas inderdaad sneldrogend is. Niet alleen de buitenkant, maar ook de binnenkant is vrij snel droog.

De volgende dag gaan we met z’n allen een wandeling doen, waarbij we onderweg veel obstakels tegen komen zoals boomstammen, hekjes, smalle bruggetjes en een trimparcours speciaal voor kinderen. Op deze manier kunnen we jas goed testen op draagcomfort, , winddichtheid, slijtvastigheid en of de jas voldoende ventilerend is.

De jas blijkt tijdens de wandeling zeer comfortabel te zitten. Tijdens het klimmen over hekjes en boomstammen zit de jas niet in de weg. Slijtvastigheid kan ik niet voldoende testen omdat de jas binnen een beperkte tijd weer retour moet. Ik kan alleen zeggen dat de jas de diverse hekjes en boomstammen goed heeft overleeft, zonder scheuren of beschadigingen. Maar of de jas ook daadwerkelijk jaren meegaat, zoals de fabrikant aangeeft kan ik dus niet beoordelen. Na de pittige wandeling, vol met klimpartijen over hekjes enzovoort blijkt de jas voldoende te ventileren. Tijdens de test was er weinig wind, maar de winddichtheid geloof ik zo wel. De jas komt dus op alle fronten heel goed uit de test.

Maar is er dan helemaal geen kritiek te vinden op deze stevige outdoor jas? Ja natuurlijk wel. De advies winkelprijs van € 132,50 is behoorlijk prijzig. Zeker voor een kinderjas, gezien kinderen vaak niet langer dan twee jaar met een jas doen, omdat ze dan alweer een grotere maat nodig hebben. De fabrikant probeert dit euvel weg te nemen, door te zeggen dat je de jas aan zussen/broers, nichtjes kunt doorgeven, maar niet iedereen kent iemand aan wie ze de jas door kunnen geven. Daarnaast zijn het niet de vrolijkste kleuren waarin de jas komt. Of mijn dochter deze überhaupt vrijwillig zou willen dragen, is maar de vraag. Kortom de Fjällräven Greenland Jacket is qua kwaliteit gewoon een top jas, maar de prijs drukt een behoorlijke stempel op de jas.

Share

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

Waarom is de jas zo’n belangrijk kledingstuk?

Hoewel iedereen weer een eigen favoriet kledingstuk heeft, wordt de jas over het algemeen gezien …

Share
Share