Violetta: wie is wie?

violetta-groep-disney-trotse-moedersVioletta is een getalenteerd tienermeisje dat met haar vader naar Buenos Aires verhuist na een aantal jaar in Europa te hebben gewoond. Ze ontmoet nieuwe vrienden, ontdekt de liefde en ondanks dat haar vader het niet wil, krijgt ze een grote passie voor muziek. De populaire Disney serie Violetta is elke schooldag om 17:00 uur te zien op Disney Channel.

violetta-live-trotse-moedersMijn dochter van 8 jaar is sinds kort helemaal ‘fan’ van Violetta. De kijkt met grote regelmaat naar de serie en aanstaande woensdag gaan we samen naar het eerste grote Disney Violetta concert in Nederland, een concert voor “grote kleine meisjes” waar we allebei zin in hebben: echt mama-dochter-tijd. Uiteraard komt daarvan een uitgebreid verslag op de website.

Om me voor te bereiden, ben ik op de website van Disney wat informatie gaan opzoeken, met op de achtergrond wat vrolijke muziek van Violetta, zodat ik ook een beetje kan meedoen tijdens het concert!

Screenshot 2015-03-07 at 11.15.02

Voor andere Trotse Moeders die met hun dochter mee willen kunnen praten over Violetta, hieronder een wie-is-wie, overgenomen uit de Disney informatie en gebruik makend van hun foto’s, zodat we er zeker van kunnen zijn dat de informatie klopt!

violetta-disney-wie-is-wie-trotse-moedersVioletta (gespeeld door Martina Stoessel)
Violetta is een vrolijk en levenslustig meisje, maar ze heeft een overbezorgde vader. Hoewel ze er zelf nog steeds niet echt van overtuigd is, heeft ze een unieke, van haar moeder geërfde stem.

leon-violetta-disney-wie-is-wie-trotse-moedersLeon (gespeeld door Jorge Blanco)
Leon volgt een opleiding bij ‘Studio On Beat’ en is een artistieke belofte. Wanneer Leon beseft dat hij van Violetta houdt, verschijnt Diego en heeft Leon er een rivaal op het liefdesgebied bij gekregen.

francisca-violetta-disney-wie-is-wie-trotse-moedersFrancisca (gespeeld door Lodovica Comello)
Francisca is de beste vriendin van Violetta. Haar talent in zang en dans lijkt geen grenzen te kennen.

lucinda-violetta-disney-wie-is-wie-trotse-moedersLucinda (gespeeld door Mercedes Lambre)
Ze zal altijd proberen om de schijnwerpers te blijven staan en zal al het mogelijke blijven doen om Violetta dwars te zitten.

diego-violetta-disney-wie-is-wie-trotse-moedersDiego (gespeeld door Diego Dominguez)
Diego is een artiest die vastbesloten is om succesvol te worden.

camilla-violetta-disney-wie-is-wie-trotse-moedersCamilla (gespeeld door Candelaria Molfese)
Ze is grappig, spontaan en heeft een sterk rechtvaardigheidsgevoel. Ze vecht voor haar overtuigingen en doet alles voor haar vrienden.

herman-violetta-disney-wie-is-wie-trotse-moedersHerman (gespeeld door Diego Ramos)
Hij is intelligent en streng. Sinds de dood van zijn vrouw is hij overbezorgd als het om zijn dochter gaat, maar achter zijn starheid gaat een groot hart schuil.

angie-violetta-disney-wie-is-wie-trotse-moedersAngie (gespeeld door Clara Alonso)
Angie is de tante van Violetta en werkt bij Studio OnBeat als zanglerares. Ze wil graag de genegenheid van Herman maar ook van Pablo winnen.

andreas-violetta-disney-wie-is-wie-trotse-moedersAndreas (gespeeld door Nicolás Garnier)
Leons steun en toeverlaat en beste vriend. Hij is onhandig en een beetje een warhoofd, maar hij is wel doortastend in alles wat hij doet.

nadia-violetta-disney-wie-is-wie-trotse-moedersNadia (gespeeld door Alba Rico Navarro)
De rechterhand van Lucinda. Diep van binnen is ze een erg onzeker meisje dat denkt dat ze alleen succesvol kan zijn als ze bij de ‘coole’ studenten hoort. Ze kan goed dansen en zingen, maar Lucinda gunt haar absoluut geen plek in de schijnwerpers.

maxim-violetta-disney-wie-is-wie-trotse-moedersMaxim (gespeeld door Facundo Gambandé)
Hij is de beste danser bij ‘Studio On Beat’ en zijn favoriete stijl is streetdance. Hij is grappig, creatief, gevat en dromerig. Hij is ervan overtuigd dat muziek zijn toekomst is. Hij is ook toetsenist en maakt baslijntjes op de computer.

broadway-violetta-disney-wie-is-wie-trotse-moedersBroadway (gespeeld door Samuel Nascimento)
Ondanks dat Broadway is toegetreden tot de Studio als een spion voor Gregorio. Is hij al snel een van de studenten geworden. Zijn hele leven draait om dans en muziek.

Jade-Matias-violetta-disney-wie-is-wie-trotse-moedersJade en Matias (gespeeld door Florencia Benítez en door Joaquin Berthold)
Jade en Matias wonen nu in een pension. Beide dromen van de rijkere levensstijl die ze eerst hadden. Jade is nog steeds verliefd op Herman en blijft vechten om hem terug te krijgen. Matias is alleen geïnteresseerd in Herman zijn geld.

Lara-violetta-disney-wie-is-wie-trotse-moedersLara (gespeeld door Valeria Baroni)
Lara is een grote motorcross fan, die altijd de kant van Leon kiest. Leon was vroeger haar beste vriend. Lara heeft het imago van een stoere meid, maar achter deze houding verbergt ze een teder en gevoelig karakter.

marco-violetta-disney-wie-is-wie-trotse-moedersMarco (gespeeld door Xiabiani Ponce De Leon)
Marco komt uit Mexico en is een van de beste vrienden van Diego. Hij is romantisch en gevoelig en smoorverliefd of Franscisca. Wanneer hij gaat studeren bij ‘Studio OnBeat’ begint hij afstand te nemen van Diego. Marco word al snel vrienden met het groepje van Leon en Maxim.

Esmeralda-violetta-disney-wie-is-wie-trotse-moedersEsmeralda (gespeeld door Carla Pandolfi)
Esmeralda is een actrice die door Matias en Jade is ingehuurd om Herman op te lichten. Maar Esmeralda is slimmer dan Matias en Jade denken en ze zal Herman met haar eigen charmes proberen te misleiden.

Jackie-violetta-disney-wie-is-wie-trotse-moedersJackie (gespeeld door Valentina Frione)
Jackie is de nieuwe danslerares bij ‘Studio OnBeat’ en ze is een nichtje van Antonio. Ze wordt ook verantwoordelijk voor het beheren van alle accounts van de Studio. Maar het lijkt erop dat ze naast een financiële rol ook interesse heeft in een persoonlijke verovering. Jackie is verliefd op Pablo, hierdoor strijden Angie en Jackie om de aandacht van Pablo.

Voor nog meer informatie over Violetta, kun je op de speciale Disney Channel website van Violetta kijken. Hier staan ook links naar muziek en filmpjes. Klik <hier> om direct naar de Disney-Violetta site te gaan.

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 16 jaar.

Check Also

Ilse Warringa regisseert “Luizenmoeder” – de film

Hebben jullie ook zo genoten van de serie De Luizenmoeder? Een van de personages die …

Share
Share