Wegwijs in de voedingsjungle

Op de (mooie) cover van het boek Wegwijs in de voedingsjungle staat prominent: “gewoon gezonde voeding voor kinderen van 0 tot 9”. Verder staat er dat het boek op basis van de wetenschap is (altijd fijn!), praktische tips & adviezen EN makkelijke recepten bevat. Dat klinkt goed, ik ben benieuwd!

Inhoud
Het blijft voor veel ouders een uitdaging; gezond eten met je kind. Want wat is nu echt gezond? Moet je kind wel melk drinken? Hoe zit het met brood? En wat als je kind geen groente lust?

Vragen die veel ouders hebben, maar de antwoorden zijn zo simpel nog niet. In Wegwijs in de voedingsjungle nemen voedingsdeskundigen Michelle van Roost en Manon van Eijsden vragen (en zorgen!) van ouders weg rondom voeding voor kinderen. De praktische overzichten en tips, adviezen op wetenschappelijke basis en de makkelijke (en lekkere) recepten in dit boek zullen je snel wegwijs maken in de voedingsjungle. Twaalf andere experts hebben de inhoud meegelezen; waaronder voedingswetenschappers, kinderartsen, opvoedkundigen, maar ook een jeugdarts, tandarts, levensmiddelentechnoloog en kinderdiëtist.

Mening
Ik ben echt onder de indruk van dit boek. Er is geen bladzijde bij die niet interessant is en ik heb er nu al heel veel nuttige informatie uit gehaald. Ik heb het nog niet van cover tot cover gelezen, maar heel veel stukken die ik interessant vond eruit gepikt.

Er is veel nieuwe (wetenschappelijke) kennis over wat gezond is. Ik weet nog dat er vroeger in de wachtkamer van de tandarts een poster hing met “snoep gezond, eet een appel” en dat de tandarts van mijn kinderen me er op wees dat dat helemaal niet zo goed is voor je tanden…. ook een appel bevat suikers. En zo zijn er nog veel meer achterhaalde gegevens. Ook in dit boek kom ik er veel tegen.

Wat ik ook tegen kom, zijn antwoorden op dingen waar ik onzeker over ben voor mijn kinderen. Is melk nu wel of niet goed? Hoe zit het nu met al die E-nummers? Hoe zit het met boter? Met suiker en zoetstoffen? Wat moet een kind eigenlijk precies binnenkrijgen bij een bepaalde leeftijd? (die laatste vraag had ik vooral toen mijn kinderen jonger waren, maar nog steeds is het goed om een onderbouwd verhaal hierover te lezen).

Een onderwerp als “hoe houd je het gezellig aan tafel” is echt iets wat niet alleen geschikt is voor mensen met kinderen van 0-9 jaar. Het blijft een uitdaging! Goed dat dit ook opgenomen is in dit boek. En de recepten zijn inderdaad makkelijk. Een paar ervan kende ik al en zijn in mijn gezin echte succesrecepten! Andere ga ik zeker ook uitproberen.

Kortom: een fantastisch boek om in huis te halen wanneer je zwanger bent (want ook over de eerste fase van je kindje is informatie te vinden) of al kinderen hebt.

Je zult merken dat ook wanneer je kinderen 9+ zijn, dit boek je nog regelmatig kan helpen om gezondere keuzes te maken zonder dat het ingewikkeld wordt.

Wegwijs in de voedingsjungle – Michelle van Roost en Manon van Eijsden
Paperback, 148 pagina’s, uitgeverij Kosmos
Bestel dit boek hier >>>>

 

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 16 jaar.

Check Also

Wil je graag zwanger worden, maar ben je verslaafd?

Wanneer je een kinderwens hebt, wil je natuurlijk het beste voor het kindje wat je …

Share
Share