De kippertjes, het Beest en de Ridder

De kippetjes lopen rond met een lege maag. Er is geen graantje meer te vinden bij het kippenhok. De hongersnood is de schuld van het gruwelijke Beest. Zullen het Kukel, Karamel en Blatter het monster kunnen verslaan?

Recensie
De kippetjes hebben honger, maar er is geen eten meer te vinden. De vaders en moeders van de kippetjes zijn allemaal weg, op zoek naar graan, mais. En Pedro past op de kippetjes. Alle kippetjes huilen. Ze zijn erg bang dood te gaan van de honger. De buikjes van de kippetjes rammelen, ze doen er pijn van. Maar dan in de verte zien de kippetjes hun ouders komen. Wat zijn ze blij! Maar de blijdschap is van korte duur. Ze hebben niets bij zich. Alles is gestolen. Gestolen door het beest. De ouders van kippetje Karamel zijn er nog niet. Karamel gaat ze zoeken. Blater de kleine ram gaat ook mee. Ze gaan een huisje binnen, in een oude ketel zit meneer Dapper verstopt. Hij is bang, hij heeft het Beest gezien. Het is een duivels Beest, half slang, half haan. En je kunt maar op een manier het Beest verslaan…

De Kippetjes, het Beest en de Ridder is een zelfleesboek voor kinderen met AVI-M5 leesniveau. Het is een ontzettend leuk en toch ook wel spannend leesboek. Mijn dochter vond het in eerste instantie wel eng toen ze het monster zag in het boek. We zijn samen begonnen met lezen en toen bleek het toch wel erg leuk en grappig te zijn. Het boek is geschreven voor kinderen die avi M5 kunnen lezen en daar ben ik het wel mee eens. Het is een lekker te lezen boek. Het boek heeft 23 pagina’s en kost €8,95. Wat ik niet duur vind voor dit boek.

De Kippetjes, het Beest en de Ridder – Christian Jolibois & Christian Heinrich
Avi leesboek, hardcover, 23 pagina’s, Kluitman
Bestel dit boek hier>>

Share

About Grietje Ekkelenkamp

e.e.ekkelenkamp@hetnet.nl'
Ik ben Grietje Ekkelenkamp en woon in Gramsbergen. Ik ben 30 jaar oud en heb 3 kinderen. Een dochter van 7, Rianne. Een zoon van 6, Evan. En een dochter van 4 jaar oud, Alice. Toen Alice 2 jaar was is bij haar Leukemie geconstateerd. Ze moet 2 jaar chemo-en en die 2 jaar is 23 januari voorbij. En dan hopen we dat de leukemie niet meer terug komt. Voor dat Rianne werd geboren was ik kraamverzorgster, dit heb ik met heel veel plezier gedaan. Maar voor mijn gevoel was dit niet te combineren met kleine kinderen. Ik hoop dit later wel weer op te pakken. Ik werk nu als verzorgende in de thuiszorg.

Check Also

Vos laat los [spel-recensie]

Het doel bij Vos Laat Los is om je kippenhok zo snel mogelijk te vullen …

Share
Share