Waarom is de jas zo’n belangrijk kledingstuk?

Hoewel iedereen weer een eigen favoriet kledingstuk heeft, wordt de jas over het algemeen gezien als een van de belangrijkste kledingstukken. Je kunt er eigenlijk niet zonder! Met name in de winter is een jas essentieel. Wat zijn nu eigenlijk de precieze redenen dat een winterjas zo belangrijk is? We zetten dit voor je op een rijtje.

Goede jas houdt je warm

Voorop staat het stuk warmte dat een jas je biedt! Het kan hier zeker in de herfst en winter behoorlijk afkoelen. Je jas brengt je dus eigenlijk bescherming tegen de kou. Een goede winterjas dames kun je hierop uitkiezen: let erop dat je een warm design kiest, met een goede voering. Zeker als je het gauw koud krijgt, telt dat mee. Een jas van imitatiebont is heel warm, evenals een puffer jacket of een mantel van wol. Om maar wat ideeën te opperen.

Belangrijk modestuk

Of de jas een puur praktisch doel dient? Zeker niet! Sterker nog, je kunt de jas zien als een belangrijk modestuk. Het ligt er uiteraard een beetje aan welk type jas je uitkiest. Maar je kunt zeker de nieuwste trends volgen, als dat je wens is. Dé grote jassentrend van dit jaar? Dat is die van de teddy jas dames. Zo’n jas is niet enkel mooi, maar ook nog eens heel warm en comfortabel. Absoluut een goede keuze dus!

Bescherming tegen regenval

We hadden het hierboven al over bescherming tegen kou. Daarnaast geeft je jas je ook bescherming tegen regenval! Let er wel op dat je een waterdichte jas kiest, die je aan kunt trekken als het regent. Het liefst ook een model met een capuchon. Denk aan een parka! Zo’n praktische jas zit ook nog eens heerlijk: je kunt je er goed in bewegen.

Je doet er lang mee

Als je een goede jas koopt, doe je er lang mee. Dat is toch wel een ander verhaal dan met bijvoorbeeld een simpel shirtje. Je kunt je jas vaak wel jarenlang dragen, mits je er ook een beetje netjes mee omgaat. Dit vormt dus een reden om een doordachte keuze te maken als je een nieuwe jas uitkiest. Ga voor een design waar je écht blij mee bent. Vraag jezelf af: wil ik deze jas jaar in, jaar uit dragen? Dan zit je goed.

Je wordt er vaak in gezien

Vergeet niet dat je vaak in je jas wordt gezien! Je draagt ‘m dan misschien met name buiten, maar mensen zien je er vaak in aankomen en vertrekken. Als je een jas kiest die goed bij je gehele stijl past, is dat dus een compliment naar je looks! Of ga voor een opvallende jas, zodat je echt kunt worden herkend in jouw specifieke keuze. Het is in principe natuurlijk
bijzaak, maar het kan toch leuk zijn om hier rekening mee te houden!

About Advertorial

info@trotsemoeders.nl'
Een advertorial is interessante content die gesponsord wordt door een of meerdere van onze partners. Heb je interesse in een advertorial, neem dan contact op met info@trotsemoeders.nl

Check Also

Winter en lente modetips voor mama’s

Laatst gaven we je de laatste kledingtrends voor de winter voor kids, maar ook de …