Het Piratenmaal

Kapitein Paarsbaard en zijn inhalige bemanning gaan op zoek naar een schat! Maar hun hebberigheid zou ze weleens in grote problemen kunnen brengen…

Een spannend en humoristisch verhaal voor dappere piraten én stoere landrotten.

Recensie:
In dit stoere piratenboek krijgen de piraten een tip van de oude fiedelaar dat daarginds een kist vol juwelen ligt waar elke piraat naar verlangt. Dat lijkt de gemene kapitein Paarsbaard wel wat.

De oude fiedelaar zingt steeds liedjes en speelt op zijn viool waar de piraten zich door laten (ver)leiden. De oude fiedelaar gaat de hele reis mee. Dan zingt hij een liedje over een hongerig beest dat de schatkist bewaakt. De bemanning wil terug, maar kapitein Paarsbaard niet.

Als ze uiteindelijk de schat gevonden hebben blijkt dat ze de hele tijd zijn misleidt door een erg grote inktvis en “zijn” oude fiedelaar….

De tekeningen zijn op verschillende manieren gemaakt. Zo heb je kleine en grote tekeningen, maar ook in stripvorm. Dit is erg leuk. Er zitten teksten in die in dichtvorm geschreven zijn.

Mijn twee oudste kindjes (jongens) vinden het een erg leuk en stoer boek met al die piraten! Ik vind het geschikt voor kinderen vanaf een jaar of 4.

Het piratenmaal – Jonny Duddle
Hardcover, prentenboek, 40 pagina’s, vanaf 4 jaar, De Fontein.
Bestel dit boek hier via Bol.com>>

Share

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Een tegen allen, leven in groep of (bijna) helemaal in je eentje

Ik ben 43 jaar en nog steeds dol op prentenboeken. Jarenlang ben ik juf van …

Share
Share