Sinterklaas verhaal van Dief Hans door Dirk Ahles

Sinterklaas verhaal door mijn zoon (8 jaar)

Als Trotse Vader wil ik, op deze prachtige, gezellige, oer-Hollandse 5-december dag, in afwachting van pakjes avond, onze lezers, vaak Trotse Moeders, het Sinterklaas-en-zwarte-Piet verhaal van mijn jongste zoon (8 jaar) niet onthouden. “Schreifvouten” zijn blijven staan:

SINTERKLAAS EN DIEF HANS

Sinterklaas zit in zijn kamer. Daar gaat de telefoon……

Sinterklaas neemt op. Hij hoorde de stem van de oude dief Hans. Hij zei: geef mij je staf of pakjesavond gat niet door! Doe het in een schoencadeau voor mij.

Sinterklaas zij: “Oooooh geen staf of pakjesavond. Wat moet ik kiezen?”

Sinterklaas riep hoofdpiet. Sinterklaas zet tegen hoofdpiet: “Dief Hans wil mijn staf of geen pakjesavond”. Hoofdpiet zei: “maar pakjesavond is toch niet belangrijk”. Toen zij Sinterklaas: “Pakjesavond niet belangrijk? Het is superbelangrijk, bel nu de politiepieten!”

Dat deed hoofdpiet. Na vijf minuten waren de politiepieten er. Sinterklaas legde het hele verhaal ui. De politiepieten gingen weg. Na 1 uur kamen ze terug en ze zeiden: “hij is met de bus naar Amsterdam gegaan. Daar is hij naar huis gegaan, zijn schoen gezet en gaan slapen”.

Sinterklaas zei: “breng hem naar mij”.

En dat deden ze. Het was een heel gedoe. Toen ze naar de bus gingen moesten ze helemaal uitleggen dat ze geen paspoort hebben. En daarna konden ze naar binnen. En daar werden ze omringd door mensen die een handtekening wouden. En toen konden de politiepieten weer verder. Ze kwamen in de straat van Hans. Ze belden aan. Eén van de politiepieten zij toen tegen Hans: Sinterklaas wil dat je komt. Hans ging mee. In de tussentijd zei Sinterklaas tegen één van zijn pieten: “Kopieër mijn staf even. En dat deed hij en daarna leek het op een echte.

Toen Hans er was gaf Sinterklaas zijn papieren staf en toen zei Hans: “Nu hebben we alebij onze zin”.

 

EINDE

Sinterklaas verhaal van Dief Hans door Dirk Ahles

 

About Dick Ahles

d.ahles@protonmail.com'
Mijn moeder noemt mij Dirk (officiële naam) maar voor de rest ben ik bekend onder Dick. Geboren in 1951 en Trotse Vader van vijf kinderen. Van twee oudere dochters Mira en Rachel heb ik al vier kleindochters. Thuis Enkhuizen, en vader van een tweeling (jongen en meisje) van 10 en een zoon van bijna 13. Ik houd dus van kinderen en heb met hen nu al heel veel meegemaakt. Leuk dus om met deze lange ervaring op TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl te bloggen.

Check Also

17 jaar Trotse Moeder

Hij is me al een hele tijd voorbij gegroeid, moet zich scheren en blijft zich …