De sterkste man van Nederland

De twaalfjarige Luuk heeft altijd gedacht dat zijn vader de Sterkste Man van de Wereld is. Zijn moeder Dorien, die hem in haar eentje heeft opgevoed, kon hem daar in zijn jongste jaren de prachtigste verhalen over vertellen. Tijdens een bezoek aan een lokale Sterkste Mancompetitie ontmoet hij een deelnemer René Doornbos. De jongen en de Sterke Man raken bevriend. Wanneer Luuk op foto’s ziet dat de inmiddels kale René vroeger net als hijzelf rood haar bleek te hebben, wordt zijn vermoeden bevestigd. René moet zijn vader zijn. Als Dorien erachter komt dat Luuk denkt zijn vader gevonden te hebben, biecht ze de waarheid op: Luuk komt uit een buisje.

Recensie
“De sterkste man van Nederland” is een goede Nederlandstalige film voor kinderen. Niet alleen onze tienjarige vond de film leuk, ook onze bijna zesjarig heeft er met veel interesse naar zitten kijken.
Het onderliggende thema vind ik goed, het laat kinderen zien dat het niet altijd vanzelfsprekend is dat je kinderen kunt krijgen. Het verhaal wordt wel heel luchtig gehouden, door overal een met een (grote) knipoog mee om te gaan.

Mijn dochters waren gelijk bij het zien van het doosje van “De sterkste man van Nederland” al enthousiast, ze hadden er op tv al wel fragmenten van gezien. Ze vonden de film leuk en grappig. Wat ze het meest aansprak was dat Luuk zijn echte vader uiteindelijk heeft gevonden.

“De sterkste man van Nederland” is echt zo’n film die onze kinderen vaker zullen willen zien en niet snel verveelt. Hij gaat over een poosje ook op het stapeltje van films en dvd-series die mee moeten op vakantie, voor onderweg in de auto.

De sterkste man van Nederland
dvd, 80 minuten, alle leeftijden, grof taalgebruik
Bestel deze DVD hier via Bol.com >>>

Share

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

Nu uit op DVD: De Inspirator

De film De Inspirator heb ik helemaal gemist in de bioscopen, maar toen ik er …

Share
Share