Happy Kids

Wil je meer zelfvertrouwen voor je kind? De HAPPY-methode maakt gebruik van dagelijkse situaties om met eenvoudige veranderingen het zelfvertrouwen van je kind te versterken en jullie leven mooier te maken.
De bewezen methode is een eenvoudige manier van communiseren die makkelijk te leren is voor iedereen en bestaat uit de volgende onderdelen:
H – Happy
A – Accepteren van gevoelens & behoeften
P – Problemen oplossen
P – Persoonlijke zelfstandigheid vergroten
Y – Yes! Succes vieren & positieve overtuigingen versterken

Het resultaat? Meer zelfvertrouwen: met eenvoudige technieken leer je je kind samen te werken, zelfstandig taken te volbrengen, nieuwe uitdagingen aan te gaan, respectvol met anderen om te gaan en vooral plezier te hebben en HAPPY te zijn!

Recensie
Happy Kids
geeft ouders en opvoeders tips en handleidingen hoe je het beste met je kind om kan gaan, om ervoor te zorgen dat je kind meer zelfvertrouwen krijgt. Daarnaast wordt er uitgelegd dat het vaak beter is om het kind zelf naar oplossingen te laten zoeken, dan dat je zelf voor het kind naar oplossingen gaat zoeken. Hiermee stimuleer je dat je kind zelf gaat nadenken over hoe je problemen kunt oplossen, waardoor het kind dit later ook zelf makkelijker kan toepassen.

Daarnaast is het erg belangrijk dat je de gevoelens van je kind erkent en uitspreekt. Je kind mag boos, verdrietig of teleurgesteld zijn. Belangrijk is om erover te kunnen praten en dat je zijn/haar gevoelend erkent. Hierdoor voelt het kind zich begrepen, wat het zelfvertrouwen weer stimuleert.

Happy Kids is een boek waar ouders/opvoeders veel aan kunnen hebben. Het geeft een handleiding hoe je het zelfvertrouwen van je kind kunt vergroten. Daarnaast laat het boek je als ouders/verzorgers nadenken over hoe jij in de opvoeding staat. Happy Kids is dan ook zeker aan te raden voor alle ouders en opvoeders.

Wil je meer weten over het boek Happy Kids, de HAPPY-methode of over de schrijfster Sella van de Griend, klik dan hier.

Happy Kids – Drs. Sella van de Griend
Opvoedboek, hardcover, 202 pagina’s
Koop hier bij Bol.com>>>

Lees meer:
Operatie opvoeden
Opvoeden door beginners
Kind in balans

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

De kleine koning(in)

Alle ouders krijgen ermee te maken: de peuterpuberteit. Peuters die driftbuien krijgen – bij voorkeur …