Het gaat steeds beter!

De auteurs van Het gaat steeds beter! hebben als doel deelnemers te laten leren door te doen. Zij baseren zich hierbij op de vier fasen van ervaringsleren van Kolb (conceptualisering, toepassen, ervaren en reflecteren) met als doel activerend leren te stimuleren. Alle fasen komen in de werkvormen aan bod, waarna er sprake is van een volwaardig leerproces. In het boek staan 130 werkvormen, ingedeeld in vijf soorten.

Een werkboek dat handvatten en leervormen aanbiedt voor een ieder die een functie heeft als opleider.  De term “opleider” wordt dan gebruikt in de breedste zin van het woord, het kan gaan om een manager, trainer of coach.

Recensie
De diversiteit van de geboden methoden bieden ieder type opleider/leraar de mogelijkheid de geschikte lessen voor zichzelf en de leerlingen toe te passen, desgewenst aangevuld met eigen kennis en ervaring..

Het boek is voornamelijk een werkboek, hoofdstuk 3 is het meest uitgebreide deel. Hierin vind je 130 werkvormen. Heel handig is de kaart in het boek, waarop je heel snel de werkvorm vindt die je wilt gaan voorbereiden voor je college of training. De pictogrammen geven bijvoorbeeld aan of het om een spelvorm gaat, hoe lang de voorbereidingstijd is, hoe lang een opdracht duurt en voor hoeveel deelnemers de les geschikt is.

Een prachtig werkboek voor de opleider die de lesstof aan wil bieden op een prikkelende, actieve manier. Het zet de deelnemer aan het werk, aan het denken en aan het doen.

Het gaat steeds beter! – Lia Bijkerk en Wilma van der Heide
Studieboek, gebonden, 483 pagina’s, Bohn Stafleu van Loghum
Bestel dit boek hier>>

Share

About Advertorial

info@trotsemoeders.nl'
Een advertorial is interessante content die gesponsord wordt door een of meerdere van onze partners. Heb je interesse in een advertorial, neem dan contact op met info@trotsemoeders.nl
Share
Share