Koop een houten sleutelhanger van nijntje en steun daarmee het Sikkelcelfonds

Misschien heb je de posters al gezien met de tekst: “sikkelcelziekte te pijnlijk om niet te kennen“. Veel mensen kennen deze ziekte niet terwijl er toch ieder jaar wereldwijd driehonderdduizend kinderen geboren met sikkelcelziekte. Zonder behandeling wordt 75% van deze kinderen niet ouder dan vijf jaar.

Sikkelcelziekte is de meest voorkomende erfelijke bloedziekte ter wereld. Bij sikkelcelziekte zijn de rode bloedcellen, die normaal rond zijn, sikkel-vormig oftewel gelijkend op een halve maan. Vandaar de naam sikkelcelziekte. Kenmerken van de ziekte zijn ernstige bloedarmoede, ondraaglijke pijnaanvallen en een verhoogde kans op ernstige infecties. Na verloop van tijd beschadigen de organen in het lichaam onherstelbaar.

Nijntje is ambassadeur van het Sikkelcelfonds en inmiddels er er een hele mooie actie ontwikkelt om zowel meer bekendheid voor deze vreselijke ziekte te genereren al om geld in te zamelen voor het Sikkelcelfonds voor onder andere onderzoek.

In samenwerking met Mercis bv is een ronde sleutelhanger ontwikkeld door het Utrechtse bedrijf Noest. Deze sleutelhanger is gemaakt is gemaakt van hout van bomen uit Utrecht en Amsterdam en heeft een gravering van nijntje op de voorkant. Op de achterzijde staat het soort, de locatie en de plant-/kapjaar van de boom vermeld.

De sleutelhangers zijn nu te bestellen voor €5,95 per stuk via de webshop van Noest. De helft van opbrengst van deze sleutelhanger gaat naar Het Sikkelcelfonds. Klik hier om er direct een te bestellen, of voor meer informatie >>>>

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van bijna 18 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 15 jaar.

Check Also

nijntje versiert de kerstboom

Zoals jullie misschien weten, is kerstmis in huize Trotse Moeders deels in Dick-Bruna-stijl: Kerstmis in …