Knibbel, knabbel, knuisje

knibbelEen spannend en uitdagend spel voor kinderen: net zoals in de sprookjesklassieker van de Gebroeders Grimm moeten de spelers snoepgoed verzamelen. Maar pas op voor de heks! Als ze je betrapt komt ze uit haar heksenhuis. De koek of chocola moet je dan helaas weer inleveren. Wie als eerste het snoepgoed verzamelt, is de winnaar! Met echt peperkoekhuisje, grote speelelementen en een bewegende en sprekende heks.IMG_9466

Recensie

Een nieuw bordspel in huis. Dat is altijd goed. Dat het gebaseerd is op Hans en Grietje en het huis van de heks, waar zij het verhaal nog helemaal niet van kennen, maakt ze niets uit. Onze zoon van vijf vindt het heerlijk om samen spelletjes te doen. En hij kan al heel goed bordspellen doen, maar wat extra vertier tussendoor is altijd leuk. En dat biedt dit spel.

Knibbel, knabbel, knuisjeIMG_9473 is een goede combi tussen een bordspel als ‘Mens erger je niet’ en het bekende krokodillenspel waarbij je in een open bek steeds een tand naar beneden moet drukken tot hij dicht hapt.

Ik vind het een geniale combi. Vooral omdat het spel ook iets langer duurt en als winnend element heeft dat je van iedere kleur een snoepje moet zien te bemachtigen door de juiste snoepjes van het heksenhuis af te halen en indien je op het goede vakje IMG_9474komt, te kunnen ruilen met of afpakken van je tegenspelers. Onze zoon houdt wel van het element dat niet weet wanneer er iets gaat gebeuren maar dat moet niet te direct zijn, zoals de krokodil die met zijn tanden op je vinger valt.

In dit spel hebben ze dit als volgt vorm gegeven. Met het gooien van de dobbelsteen wordt bepaald welke kleur snoep je van het huisje af mag pakken. Met dit pakken gebeurt er nog niets maar vervolgens moet je het snoepje voor het huisje op een pinnetje drukken. IMG_9468

Gebeurt er niets, dan mag je het houden, maar komt de heks uit de schoorsteen naar boven, met geluid maar niet al te hard, dan moet het snoepje terug op het huis.

Door ruilen en verzamelen komt er dus uiteindelijk een winnaar naar voren: diegene die als eerste de verschillende kleuren heeft bemachtigd.

Het spel duurt ongeveer een kwartier en is vanaf vier jaar goed te begrijpen maar uiteraard zat onze dochter van twee-en-een-half binnen een mum van tijd op schoot om snoepjes te pakken en te ‘checken’. En ook zij giert het uit als de heks ineens uit haar huisje komt springen.

Knibbel, Knabbel, Knuisje
Bekijk op bol.comSpel, 2-4 spelers, 4-8 jaar, Jumbo
Bestel dit spel hier >>>>

IMG_9471

About Lara Bellis

lbellis@xs4all.nl'
Mijn naam is Lara Bellis en ik ben 31 jaar. Ik woon samen met mijn man en onze kinderen Arthur (5) en Felien (2) in Amersfoort. Naast Trotse Moeder ben ik muziektherapeut en als zelfstandige breng ik muziektherapie aan huis bij volwassenen met een verstandelijke beperking en ook aan kinderen met autisme.

Check Also

Speelgoed van het Jaar 2021 – puzzels – Jan van Haasteren – Efteling Sprookjesbos

Jan van Haasteren – Efteling Sprookjesbos is Speelgoed van het Jaar 2021 in de nieuwe …