Vos en haas – Gaatjes – [recensie]

vos-en-haas-TMGrappige verhalen op een leesniveau voor beginnende lezers
Haas wil gaatjes. In haar oren! Vos vindt het maar gek. Haas heeft toch al gaatjes? Zonder gaatjes hoor je niks. Maar Haas wil gaatjes voor oorbellen. Net als Pluim. Uil weet hoe je gaatjes maakt. Daar heeft hij een machine voor. Een feestmachine! Je kunt er prachtige gaten mee maken. Wat zal Haas blij zijn!


Recensie

Ik leer lezen met Vos en Haas  is een prachtige serie boeken voor beginnende lezertjes. Ik lees als Haas geeft het niveau aan waarmee kinderen dit boek zelf zouden kunnen lezen: AVI E3 – AVI M4, oftewel het niveau wat kinderen aan het eind van groep 3 / midden groep 4 gemiddeld hebben. Ik neem aan dat die aanduiding klopt, hoewel ik het indrukwekkend vind dat kinderen al zo snel woorden als ‘perforator’ en ‘feestmachine’ kunnen lezen.

vos-haas-gaatjes-sylvia-vanden-heede-recensie-copyright-trotse-moeders-4

In dit boek wil Haas graag gaatjes in haar oren. Ze krijgt van al haar vrienden adviezen, maar iedereen heeft een ander idee bij ‘gaatjes‘! Erg leuk, al die suggesties en voor kinderen erg invoelbaar. Ook voor het begrip van woorden is het mooi om te zien op hoeveel manieren één woord uitgelegd kan worden, en hoe context een rol speelt.

vos-haas-gaatjes-sylvia-vanden-heede-recensie-copyright-trotse-moeders-1

De tekeningen zijn van Thé Tjong-Khing en zijn weer schitterend. Ze passen perfect bij de prachtige teksten van Sylvia Vanden Heede en daarmee is ook dit boek van hen een prachtige aanwinst voor ieder kind wat al zelf een beetje kan lezen.

vos-haas-gaatjes-sylvia-vanden-heede-recensie-copyright-trotse-moeders-2

Voor de Trotse Moeders die zich zorgen maken na de foto’s van het boek…… Het loopt allemaal goed af voor Haas!

Vos en Haas – Gaatjes – Sylvia vanden Heede
Tekeningen van Thé Tjong-Khing
Hardcover, 36 pagina’s, uitgeverij Lannoo
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Zelf leren lezen met Stink AVI’s

Echt leren lezen is vooral oefenen. Eerst met letters en klanken, daarna met woordjes. Voordat …

Share
Share