Conservatorium leert kinderen spelen

In het begin van het nieuwe schooljaar start het Conservatorium met het nieuwe muziekprogramma BASIS. BASIS is een programma voor basisschoolkinderen die een blaasinstrument willen leren bespelen. Zij bieden aan kinderen aan om te leren spelen op de hobo, fluit, klarinet, fagot en hoorn.

Al 10 jaar lang voert het Koninklijk Conservatorium een actie beleid uit voor talentenontwikkelingen bij kleuters. Na alle ervaringen die zij hebben opgedaan willen zij zich nu ook gaan richten op een wat oudere doelgroep, zoals de basisschoolleerlingen.

In het project BASIS leren de kinderen een blaasinstrument bespelen op een bijzondere manier. Ze beginnen namelijk met het spelen op gehoor. Ze leren met zijn allen eerst een liedje zingen die ze daarna samen gaan spelen. Ze spelen dit echter niet alleen. Zelfs niet met kinderen die hetzelfde instrument bespelen. Ze leren namelijk te spelen volgens het klassieke blaaskwintet: 5 verschillende instrumenten die samen een geheel vormen.

Ieder schooljaar start BASIS met een nieuwe groep 8 jarigen. BASIS gaat van start als er 4 leerlingen zin ingeschreven per instrument. Dat zijn er dus in totaal 20. Voor de lessen in schooljaar 2012-2013 komen de kinderen die geboren zijn tussen 1 oktober 2004 en 1 oktober 2005 in aanmerking.

In september word ook weer gestart met een nieuwe groep Muziek voor kleuters. De jongste muziekliefhebbertjes kunnen hier les krijgen op de piano, viool, cello, contrabas, slagwerk en blokfluit.

Kinderen die zijn geboren tussen 1 oktober 2006 en 1 oktober 2007 komen in aanmerking voor deelname aan Muziek voor kleuters.

Aanmelden voor BASIS of Muziek voor kleuters kan nog tot 1 juni 2012 via het aanmeldformulier op de website van het Koninklijk Conservatorium. Met alle aangemelde kinderen word een testochtend of –middag gehouden, waarbij de kinderen worden geobserveerd en de definitieve keuze van deelnemende kinderen wordt gemaakt.

About Glynnis

glynnisclaver@msn.com'

Check Also

De beste muziek voor een orgasme [top 10]

Lijstjes…. we hebben er al een flink aantal gepubliceerd omdat ze zo leuk kunnen zijn. …