Viva Flamenco – Thea Stilton


De vakantie staat voor de deur en terwijl de Thea Sisters nog geen idee hebben waar ze naartoe willen, krijgen ze een uitnodiging van de Vega-tweeling, erfgenamen van een oude flamenco dansschool in Sevilla, om een spetterend feest bij hen te komen vieren! Screenshot 2014-06-07 at 21.42.47De Thea Sisters staan te popelen om de twee oude bekenden weer te zien en vertrekken direct naar Spanje, maar al gauw zorgt een mysterieuze diefstal van een eeuwenoude waaier ervoor dat hun vakantie uitloopt op een spannende achtervolging.

Recensie

Tja… wanneer je een boek uitgeeft met een knalroze kaft en er ook nog een gratis waaier bij levert, dan krijg je er meteen een heleboel fans bij! Zo is mijn dochter nu ook ‘fan’ van Thea Stilton. Ik had al een aantal “Klassiekers” van uitgeverij De Wakkere Muis aan haar voorgelezen, maar dit is het eerste ‘echte’ Thea Stilton boek waar we samen aan zijn begonnen.Screenshot 2014-06-07 at 21.46.47

Mijn dochter is een beginnende lezer en kan al stukjes zelf meelezen, maar zo’n boek is nog net te moeilijk. Over een jaartje, wanneer ze in groep 4 zit, vermoed ik dat ze zelf de andere delen van deze serie zal gaan lezen. Er is namelijk een hele serie over “de Thea Sisters” verschenen, Viva Flamenco is deel 15.

Voor het verhaal maakt dat niet uit. Screenshot 2014-06-07 at 21.47.01Er is voldoende uitleg om snel door te hebben wie de Thea Sisters zijn en hoewel we in het begin nog wel eens terugbladeren naar de  bladzijden met informatie over deze 5 speciale muizen, is dat gaandeweg het verhaal niet meer nodig en zitten we midden in een vrolijk boek met een spannend verhaal.

Screenshot 2014-06-07 at 21.45.42Wat ik erg goed vond, was dat er steeds in het boek (er moet een mysterie worden opgelost) samenvattingen gegeven worden en er ook regelmatig aan de lezers wordt gevraagd wat zij denken. Dat waren leuke momenten voor mijn dochter en mij, omdat je dan niet zomaar zit te lezen, maar ook mee gaat denken over wat de aanwijzingen zouden kunnen betekenen.

Het leeftijdsadvies is 9-10 jaar, maar iets jongere lezertjes zullen dit boek ook al prima kunnen lezen, al zullen ze het hele ‘mysterie’ misschien niet helemaal meekrijgen.

Screenshot 2014-04-18 at 18.41.22Uiteraard is ook dit boek van De Wakkere Muis weer voorzien van mooi vormgegeven woorden, kleurrijke illustraties en een heleboel extra’s, zoals stukjes informatie over Spanje, recepten, spelletjes etc.

En sowieso is er nog de waaier, want hoe leuk mijn dochter het “spannende boek” ook vond, die waaier was toch het allermooiste…

Viva Flamenco – Thea Stilton
De Thea Sisters – deel 15
Gebonden, 224 pagina’s, uitgeverij De Wakkere Muis
Bestel dit boek hier >>>>

 

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 18 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 15 jaar.

Check Also

Eindmusical [persoonlijke blog]

Vanavond is het zover, de eindmusical van mijn dochter. Het is echt niet zo dat …