De geit van dokter Sanders – dieren voorleesboek ; Annie M.G. Schmidt

dokter sandersBijna iedereen kent het hondje van Floddertje, de kat van ome Willem, de krullevaar en Minoes (die vroeger poes was). Maar Annie M.G. Schmidt schreef ook over eenentwintig poezen, een rijst met krentenhond, drie ouwe ottertjes en een beertje op rolschaatsen. Al die dieren staan vrolijk bij elkaar in deze heerlijke voorleesbundel, samen met nog veel meer verhalen, fragmenten en gedichten. Ze komen uit de meest geliefde boeken van Annie M.G. Schmidt, zoals Jip en Janneke, Otje en Pluk van de Petteflet. En deze bundel bevat ook nog een paar verrassingen: ‘Pietagoras Pauw’ en vijf andere versjes verschijnen voor het eerst in boekvorm. 

Recensie:
De verhalen van Annie M.G. Schmidt blijven natuurlijk van alle tijden en een must voor iedere boekenkast. Onze kinderen zijn al jaren fan van Jip en Janneke, Floddertje, Otje en Pluk en in dit boek kom je ze allemaal tegen.

FullSizeRender

Maar ook allerlei andere versjes, liedjes korte en langere verhaaltjes. Het maakt het leuk afwisselend en zeker ook door de verschillende illustraties.

FullSizeRender 2 FullSizeRender 4

Het boek is mooi en stevig vormgegeven, en heeft een duidelijke inhoudsopgave. In het begin moest ik even omschakelen want de verhalen van Annie M.G. Schmidt zitten voor mij zo gekoppeld aan illustraties van Fiep Westendorp maar het maakt het boek juist ontzettend gevarieerd, leuk om te bekijken en een plezier om uit voor te lezen.

FullSizeRender 3

Mijn kinderen genieten erg van het ene moment lekker lang luisteren naar een mooi verhaal en dan weer geprikkeld worden door een versje op rijm waarbij ze actief luisteren en woorden kunnen invullen. Verschillende versjes zijn natuurlijk ook liedjes en ik heb ze ooit wel gehoord maar nu we dit boek hebben is het een extra motivatie ze eens op te zoeken en te oefenen. Dat maakt het nog leuker!

De geit van dokter Sanders – Annie M.G. Schmidt
Illustraties van Caroline Ellerbeck, Carl Hollander, Mies van Hout, Philip Hopman, Sieb Posthuma, Loes Riphagen, Noëlle Smit, Thé Tjong-Khing, Marije Tolman, Fleur van der Weel, Sylvia Weve en Fiep Westendorp.
Hardcover, 192 pagina’s, uitgeverij Querido
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Lara Bellis

lbellis@xs4all.nl'
Mijn naam is Lara Bellis en ik ben 31 jaar. Ik woon samen met mijn man en onze kinderen Arthur (5) en Felien (2) in Amersfoort. Naast Trotse Moeder ben ik muziektherapeut en als zelfstandige breng ik muziektherapie aan huis bij volwassenen met een verstandelijke beperking en ook aan kinderen met autisme.

Check Also

Een tegen allen, leven in groep of (bijna) helemaal in je eentje

Ik ben 43 jaar en nog steeds dol op prentenboeken. Jarenlang ben ik juf van …

Share
Share