Goede Voornemens 2024

Het nieuwe jaar is weer begonnen en dat betekent voor veel mensen dat ze een soort nieuwe start hebben gemaakt. Vaak met Goede Voornemens. Maar wat nemen mensen zich zoals voor?

Beter voor jezelf zorgen

De meeste mensen die Goede Voornemens maakten voor 2024 namen zich voor om beter voor zichzelf te gaan zorgen. En dan met name voor hun gezondheid. Bijvoorbeeld door te stoppen met roken, minder of niet te drinken, minder te snoepen, te gaan sporten of gewoon meer bewegen en gezonder te eten. Ook op tijd naar bed gaan en minder schermtijd valt hieronder.

Time-management

Op een goede tweede plaats staat het anders verdelen van de tijd. Meer tijd doorbrengen met dierbaren, familie, vrienden. Meer tijd doorbrengen met kinderen, met het gezin. Ook meer tijd voor hobby’s, sport, vrijwilligerswerk wordt genoemd. Tja, en wanneer je overal meer tijd voor wilt maken, zul je ook dingen minder moeten doen. En dat zijn dan met name dingen als televisie kijken en gamen.

Geld en verandering

Ook nemen veel mensen zich voor om anders met hun geld om te gaan. Meer te sparen, zuiniger te leven. Ook duurzamer leven hoort bij de Goede Voornemens 2024. Ook voorgenomen veranderingen worden vastgelegd als doel voor dit jaar: een ander huis, een andere baan, voor sommige mensen mag het allemaal gebeuren in 2024!

4 weken later…..

Uit cijfers van enkele jaren geleden blijkt dat ongeveer één derde van alle Goede Voornemens na 4 weken al is gestrand. Na een half jaar is er nog minder dan de helft over. Maar goed: bijna de helft heeft toch baat bij het maken van Goede Voornemens. Dus… mocht je dit jaar geen Goede Voornemens hebben gemaakt; neem je dan voor om die voor volgend jaar wel te maken! Succes.

Share

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

TrotseMoeders.nl wenst u een heel mooi 2022

Oudjaar: traditioneel samen met mijn dochter heel veel verschillende soorten oliebollen gebakken. Verse soep gemaakt …

Share
Share