Smart Games: Penguins on ice [recensie]

LR - SG155 Penguins (pack)Verander de puzzelblokken van vorm en schuif de pinguïns in positie. Penguins on Ice is een nieuw spel in de collectie van SmartGames. Penguins on Ice bevat een boekje met 60 opdrachten. Opdrachten die makkelijk beginnen en naarmate je het spel beter onder de knie hebt steeds een stapje ingewikkelder worden.

Het doel van het spel is om alle pinguïns op de juiste plaats op het bord te plaatsen. Hiervoor moet je de vijf puzzelstukken in de vorm van ijsblokjes op de juiste plaats zien te leggen.

Dit alles klinkt eenvoudig, maar door de mogelijkheid om de verschillende puzzelstukken van vorm te veranderen is het een hele uitdaging de 60 puzzels op te lossen, want iedere puzzel is slechts op één manier op te lossen.

Recensie

Aangezien wij al verschillende spellen van Smart Games hebben, begon ik samen met mijn dochter van 7 aan Penguins on Ice zonder eerst informatie er over te lezen. “Gewoon” het eerste kaartje pakken en beginnen….

Na een tiental minuten waarin ik maar zat te passen en te proberen, was ik er nog niet uit, terwijl ik best goed ben in dit soort spelletjes, al zeg ik het zelf. Toen kwam mijn jongste zoon even langslopen, pakte nonchalant een van de stukken en zei: “kijk mama, zo kun je hem schuiven en dan verandert hij van vorm”. Tja…..

Screenshot 2014-07-02 at 14.11.55

Daarna was het alleen maar genieten. Wat een uitdaging, zowel voor mijn dochter als voor mij. Deze vorm van puzzelen is echt totaal anders dan bij de andere spellen van Smart Games die we hebben en vraagt weer een hele andere vorm van logisch denken. Heerlijk!

Pinguïns on Ice is bij ons één van de favoriete spellen en mijn kinderen, met name de jongste twee, pakken dit spel regelmatig om even alleen een aantal puzzels op te lossen. Behalve dat het uitdagend is, ziet het spel, met de pinguïns, er ook erg leuk uit. Kortom: een echte aanrader!

Penguins on Ice 
Denkspel, Smart Games
Bestel dit spel hier >>>>

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 18 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 15 jaar.

Check Also

Kiekeboe BUNNY BOO

Kiekeboe BUNNY BOO is een gezinsspel van SmartGames voor kinderen tussen de 2 en 5 …