Ricky and the Flash, film met Meryl Streep en haar dochter [verslag]

ricky-and-the-flash-trotse-moeders-1“Vroeger” gingen mijn twee schoonzussen en ik regelmatig naar de bioscoop samen. De een woont in Haarlem, de ander in Almere, ik woon zelf in Hilversum, dus we hebben al menig bioscoop in de omgeving bezocht. Ditmaal wat het de beurt aan de nieuwe JT bioscoop in Hilversum, een zeer comfortabele bioscoop, waar we de film Ricky and the Flash gingen bekijken.

We hadden al eerder een film met een zingende Meryl Streep gezien: Mamma Mia, en verheugden ons op een gezellig avondje uit. Zelf ben ik een groot bewonderaar van Meryl Streep, ik heb veel films met haar gezien en in geen enkele film was zij niet indrukwekkend. Soms was de film niet zo goed, maar het acteerwerk van Meryl Streep is wat mij betreft van een niveau wat je zelden ziet. Het is alsof ze geen rol speelt, niet acteert, maar het personage echt IS.

ricky-and-the-flash-meryl-streep-film-copyright-trotse-moeders-3

In Ricky and the Flash is Meryl Streep “Linda”, die haar grote droom nagejaagd heeft: rockzangeres worden. Onder de naam Ricky treedt ze op voor een kleine en enthousiast publiek in een vaste kroeg, samen met haar band ‘The Flash’, die uit een aantal zeer sympathiek mannen bestaat waarvan er één duidelijk dol is op ‘Ricky’.

Om nog enigszins rond te komen, werkt Ricky in een “blije supermarkt”, waar je niet alleen spullen moet aanslaan aan de kassa, maar de klant met een blij gevoel weg moet laten gaan, tot het pijn doet in je kaken…..

ricky-and-the-flash-meryl-streep-film-copyright-trotse-moeders-2En dan komt er een telefoontje van haar ex-man, prima gespeeld door Kevin Kline, die compleet het tegenovergestelde leven leidt als Ricky. Hij heeft een zeer goede baan, een prachtig landhuis en heeft, samen met zijn nieuwe vrouw Maureen, de kinderen vanaf hun prille jeugd, opgevoed omdat Ricky er niet was.

De kinderen zijn inmiddels volwassen en er is nauwelijks contact geweest met hu moeder. Toch vraagt hun vader aan Ricky om te komen, want hun dochter is erg depressief nadat haar man, met wie ze nog niet zo lang getrouwd was, er met een jongere meid vandoor is gegaan. Ze kleedt zich niet mee aan, wast zich niet. En Maureen is er niet omdat ze voor haar zieke vader moet zorgen.

Ricky vertrekt dus naar het luxe woonhuis, waar ze met haar outfit en haar manier van doen, totaal niet past. De dochter (gespeeld door Mamie Gummer; in het echt ook de dochter van Meryl Streep en dat is goed te zien!), is vooral boos omdat haar moeder weggegaan is toen ze jong was. Wat mooi is om te zien is de liefde die Ricky zo duidelijk voor haar kinderen voelt, ondanks dat ze haar eigen weg is gegaan. Tijdens een etentje, waarbij ook haar twee zoons aanschuiven èn de verloofde van haar zoon, komt het gezin niet veel verder dan zwijgen, of verwijten maken.

ricky-and-the-flash-meryl-streep-film-copyright-trotse-moeders-1

Toch is er een sterke band tussen moeder en dochter, en het lukt Ricky om haar dochter uit haar diepe dal te krijgen. Wanneer Maureen terugkomt is ze duidelijk niet langer meer gewenst en ‘moet’ ze terug, naar haar leven met haar werk en haar band. Dat vond ik zelf wel een verrassende wending, want tot die tijd had het er alle schijn van de de film een zeer voorspelbaar stramien volgde.

ricky-and-the-flash-trotse-moeders-2Uiteindelijk komt alles goed, wanneer Ricky bij de bruiloft van haar zoon is. Zodanig goed dat je vullingen er wat pijn van gaan doen, zo zoet… Maar dat maakt het kijkplezier er niet minder om, het is een heerlijke feel-good movie met schitterend acteerwerk van Meryl Streep en ook van haar dochter Mamie Gummer, die enorm knap de emoties die haar overspoelen, weet uit te stralen. En Meryl Streep kan dus echt goed zingen!

Er zit enorm veel muziek in de film, wel hele goede muziek, maar iets minder had wel gemogen waardoor er meer tijd zou zijn geweest voor extra scenes in het landhuis, want dat was toch wel bijzonder komisch. Verder was het gewoon een heerlijke film om met vriendinnen / schoonzussen naar toe te gaan!

Bekijk de trailer van de film hier >>>>

ricky-and-the-flash-trotse-moeders-3

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 16 jaar.

Check Also

Jippie No More! op het Cinekid Festival en vanaf 13 december in de bioscoop.

Iedere herfstvakantie vindt Cinekid Festival plaats: het grootste kinderfilm- en mediafestival ter wereld. De nieuwste …

Share
Share