Sauna & Beauty Hesselerbrug: Spabron Drenthe

Bij Sauna & Beauty Hesselerbrug kan je genieten van saunafaciliteiten, een ontspannende massage of een beauty behandeling. Oftewel een heerlijk avondje voor jezelf zonder kinderen. Met je man, vriendinnen of zus. Even echte “me time”… Dit complex is in februari uitgeroepen tot beste sauna van Drenthe in 2012, deze titel kregen ze ook al in 2011. Deze titel kregen ze mede omdat er zo’n gemoedelijke en huiselijk sfeer hangt, en de goede hygiëne.

De accommodatie is ruim opgezet met vele mogelijkheden. Er zijn meerdere sauna’s oplopend van 70 tot 90 graden. Een finse Kota, dit is een buiten op hout gestookte sauna met een temperatuur van 80 graden. Ook is er een Romeinse badhuis. Hierin bevind zich een Turks stoombad, een scrubruimte met geurende scrubzout en er zijn ook 2 tweepersoons infraroodcabines. En een tepidarium! Dit is een ruimte waar de banken en vloer verwarmd zijn en je tussentijds even “tot rust” kan komen. Deze ruimte is erg gezellig aangekleed met een minimale rustige verlichting. Binnen is er verder nog een voetenbad en een koud dompelbad. En buiten nog een bubbelbad en een zwembad. Of dat allemaal nog niet genoeg is, is er tussen de sauna’s door ook nog een heerlijke ruimte waar je kunt zitten, liggen en hangen. Wat je maar wilt… Tijdschriften liggen er om door te lezen. Hier is het wel verplicht de badjas aan te hebben. Naast alle faciliteiten heb je ook de mogelijkheid om hier te eten (lunch en diner) en overnachten, maar ook extra’s zoals massage en gezichtsbehandeling. Mijn man en ik mogen samen Sauna & Beauty Hesselerbrug gaan testen. We gaan een avond gebruik maken van alle faciliteiten, wat eten en we krijgen een massage. We zijn heel benieuwd…

Recensie
8 maart 18.00 uur, mijn man en ik komen aan in Oosterhesselen bij Sauna & Beauty Hesselerbrug. Het is al wat schemerig buiten. Maar nog zie je de mooie aankleding naar de deur. Niet alleen de verlichting; er is een ophaalbrug op schaal gemaakt vlak voor de deur. Met een klein vijvertje er onder. Bij binnenkomst doen we onze schoenen en jas uit op de daarvoor bestemde plek. Bij de receptie worden we vriendelijk onthaalt. Onze naam word in de computer gezet zodat ze alles op onze naam kunnen zetten wat wij nemen. En we krijgen de sleutel van ons kluisje. Na dat we onze badjas hadden aan gedaan, ben ik eerst de sauna in gegaan en mijn man is eerst met de masseur mee geweest. Ik ga eerst de sauna in van 70%. Dit is een stiltecabine, met verschillende kleuren verlichting. De rode kleur stimuleert bijvoorbeeld hart en bloedsomloop en heeft een gunstig effent op werking van spieren en organen. De kleur geel werkt in op uw lever en galblaas, waardoor afvalstoffen sneller uit het lichaam worden verdreven. Na 15 minuten loop ik even naar buiten om af te koelen en ga ik onder de douch. Dan komt mijn man terug van de masseur en ga ik met de masseur mee. We gaan naar boven. Waar een nette ruimte is met rustige muziek. Ik krijg een massage van 25 minuten. Heel ontspannend. Ik heb al een paar dagen een spier tussen mijn schouderbladen vast zitten en deze word goed aangepakt. Als ik weer beneden komt staat ons eten klaar wat wij besteld hebben voor dat we gemasseerd werden. We hebben allebei oosterse huisgemarineerde Saté van de haas met pindasaus. Hier worden gebakken aardappeltje, patat, broccoli en rauwkost bij geserveerd. Het ziet er allemaal erg netjes en goed uit. Ook met de smaak is niets mis. Heerlijke malse varkenshaas…

Om 20.00 uur is er een aufguss (opgieting). Daar willen we graag bij zijn! Er word een geurende olie/water opgegoten. Ze begint met een amandel bloesem. De medewerkster wappert met een handdoek de geur en hitte door de sauna. Nog ongeveer 10 minuten gaan we weer uit de sauna naar buiten. Daar staat vers fruit voor ons klaar. Sinaasappel en appel. Na afgekoeld te zijn gaan we de sauna weer in voor de tweede opgieting. Dit keer krijgen we de geur bamboe. En de medewerkster wappert nu met een grote vlag naar ons toe. Zo komt de hitte goed binnen. We zitten met 11 personen in de sauna van 80 graden. Er hangt een hele gezellige en gemoedelijke sfeer.

 

Ik kan niet anders zeggen dat wij een heerlijke, gezellige en ontspannen avond hebben gehad. Alles was aangenaam; het personeel was erg vriendelijk, het was een vakkundig goede masseur, het eten smaakte goed en alles zag er mooi, schoon en netjes uit. Het hele complex heeft een gezellige en huiselijke sfeer en je hebt volop keuze in verschillende type sauna’s en baden.  is de titel “Beste Sauna van Drenthe” (zowel in 2011 als 2012) meer dan waard. Dit is een echte aanrader!

Klik hier voor meer informatie over deze sauna>>

Share

About Grietje Ekkelenkamp

e.e.ekkelenkamp@hetnet.nl'
Ik ben Grietje Ekkelenkamp en woon in Gramsbergen. Ik ben 30 jaar oud en heb 3 kinderen. Een dochter van 7, Rianne. Een zoon van 6, Evan. En een dochter van 4 jaar oud, Alice. Toen Alice 2 jaar was is bij haar Leukemie geconstateerd. Ze moet 2 jaar chemo-en en die 2 jaar is 23 januari voorbij. En dan hopen we dat de leukemie niet meer terug komt. Voor dat Rianne werd geboren was ik kraamverzorgster, dit heb ik met heel veel plezier gedaan. Maar voor mijn gevoel was dit niet te combineren met kleine kinderen. Ik hoop dit later wel weer op te pakken. Ik werk nu als verzorgende in de thuiszorg.

Check Also

Beste dag uit voor moeders: zonder het gezin

Een dagje weg met gezin is natuurlijk heel erg leuk, maar soms heb je als …

Share
Share